Terug naar Twitter voor Mac keert terug!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Twitter voor Mac keert terug!

Door Laura Grootaarts17 juni 2019 12:382 min. leestijd0

Binnenkort weer terug van heel eventjes weggeweest: Twitter voor Mac! Dit najaar verschijnt er een nieuw besturingssysteem voor de Mac – macOS Catalina. Daarmee keert ook de Twitter Mac app terug. Twitter legt uit waarom ze na zo’n korte periode van afwezigheid weer terugkeren.

Vorig jaar nog gestopt

Het is nog maar een jaar geleden dat Twitter de stekker uit zijn Mac-app trok en gebruikers aangewezen waren op de browser-versie van Twitter. Twitter slaagde er namelijk niet meer in om apps voor heel veel verschillende platforms goed te onderhouden en moest prioriteiten stellen. De Mac-app was al een tijdje een ondergeschoven kindje en ondersteunde bepaalde hedendaagse Twitter-functies niet eens meer. Het betekende het einde van de Mac-app.

Twitter Mac app terug

En nu keert Twitter dus weer terug naar de Mac, en dat heeft alles te maken met macOS Catalina. Apple maakt het met Project Catalyst voor ontwikkelaars heel eenvoudig om apps voor iPadOS om te zetten naar macOS – het is niet meer dan een paar vinkjes aankruisen. Voor Twitter betekent dat dat ze niet meer twee compleet verschillende programma’s hoeven te programmeren en te onderhouden. De nieuwe Mac-versie van Twitter is gebaseerd op de iOS en iPadOS-app.

Twitter voor Mac

De nieuwe Twitter-app bevat toch wat functies speciaal voor Mac. Bijvoorbeeld vensters waarvan je het formaat kunt aanpassen, meerdere vensters naast elkaar geopend houden, notificaties en drag & drop. Verder belooft Twitter nog een aantal compleet nieuwe functies – dit najaar maken ze daarover meer bekend.

Bron: Twitter.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar