Terug naar Twitter introduceert nieuwe functie Bladwijzers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Twitter introduceert nieuwe functie Bladwijzers

Door Sven Lamers1 maart 2018 14:282 min. leestijd0

Op Twitter kom je continu spannende links, leuke filmpjes en interessante artikelen tegen – allemaal dingen die je wellicht wilt bewaren om ze op een later moment te lezen of te bekijken. Tot nog toe konden Twitter-gebruikers interessante tweets alleen met een openbare ‘vind-ik-leuk’ markeren om deze op het platform zelf op te slaan. Veel gebruikers hebben echter liever een soort bladwijzer-functie, zegt productmanager Jesar Shah. Zo’n functie heeft Twitter nu ingebouwd – de Twitter-bladwijzers deze wordt geleidelijk voor alle gebruikers uitgerold. De bladwijzers werden al tijdens een ‘Hack Week‘ bij het bedrijf afgelopen oktober ontwikkeld.

Twitter bladwijzer

Twitter-bladwijzers

Om een tweet als bladwijzer op te slaan, tik je op de nieuwe deel-knop onder aan een tweet en kies je ‘Tweet toevoegen aan bladwijzers’. Ook kun je een tweet als privébericht versturen of het complete deel-menu van iOS openen. Om zo’n bladwijzer later terug te vinden, tik je op je profiel-icoontje linksboven en navigeer je naar ‘Bladwijzers’. De tweets die hier staan zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers – in tegenstelling tot gelikete tweets.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Alleen in de apps

De nieuwe bladwijzers worden zoals gezegd voor alle gebruikers uitgerold. Of nou ja, alle gebruikers … vooralsnog krijgen alleen de Twitter-apps de nieuwe functie. In de web-versie zijn de bladwijzers nog nergens te bekennen en in de stopgezette Twitter-app voor de Mac al helemaal niet. Of Twitter-apps van derden (zoals Tweetbot en Twitterrific) gebruik mogen maken van de nieuwe bladwijzers, is nog niet duidelijk.

Twitter heeft het moeilijk

Het sociale nieuws-netwerk kampt al jaren met problemen. Het groeit nog maar heel langzaam en ook qua inkomsten ziet het er niet bijzonder rooskleurig uit. Daarnaast hebben veel gebruikers genoeg van het slechte beleid wat spam en kwaadaardige intimidaties op het netwerk betreft. Alleen een bepaalde Amerikaanse president heeft Twitter het laatste jaar weer veel aandacht gebracht. Door wensen van zijn gebruikers te vervullen probeert Twitter gebruikers terug te winnen en bestaande te houden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar