Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Twitter introduceert nieuwe functie Bladwijzers

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Twitter-stock


Lees verder na de advertentie

Op Twitter kom je continu spannende links, leuke filmpjes en interessante artikelen tegen – allemaal dingen die je wellicht wilt bewaren om ze op een later moment te lezen of te bekijken. Tot nog toe konden Twitter-gebruikers interessante tweets alleen met een openbare ‘vind-ik-leuk’ markeren om deze op het platform zelf op te slaan. Veel gebruikers hebben echter liever een soort bladwijzer-functie, zegt productmanager Jesar Shah. Zo’n functie heeft Twitter nu ingebouwd – de Twitter-bladwijzers deze wordt geleidelijk voor alle gebruikers uitgerold. De bladwijzers werden al tijdens een ‘Hack Week‘ bij het bedrijf afgelopen oktober ontwikkeld.

Twitter bladwijzer

Twitter-bladwijzers

Om een tweet als bladwijzer op te slaan, tik je op de nieuwe deel-knop onder aan een tweet en kies je ‘Tweet toevoegen aan bladwijzers’. Ook kun je een tweet als privébericht versturen of het complete deel-menu van iOS openen. Om zo’n bladwijzer later terug te vinden, tik je op je profiel-icoontje linksboven en navigeer je naar ‘Bladwijzers’. De tweets die hier staan zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers – in tegenstelling tot gelikete tweets.

Alleen in de apps

De nieuwe bladwijzers worden zoals gezegd voor alle gebruikers uitgerold. Of nou ja, alle gebruikers … vooralsnog krijgen alleen de Twitter-apps de nieuwe functie. In de web-versie zijn de bladwijzers nog nergens te bekennen en in de stopgezette Twitter-app voor de Mac al helemaal niet. Of Twitter-apps van derden (zoals Tweetbot en Twitterrific) gebruik mogen maken van de nieuwe bladwijzers, is nog niet duidelijk.

Twitter heeft het moeilijk


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het sociale nieuws-netwerk kampt al jaren met problemen. Het groeit nog maar heel langzaam en ook qua inkomsten ziet het er niet bijzonder rooskleurig uit. Daarnaast hebben veel gebruikers genoeg van het slechte beleid wat spam en kwaadaardige intimidaties op het netwerk betreft. Alleen een bepaalde Amerikaanse president heeft Twitter het laatste jaar weer veel aandacht gebracht. Door wensen van zijn gebruikers te vervullen probeert Twitter gebruikers terug te winnen en bestaande te houden.