Terug naar ‘tvOS 11: meerdere gebruikers en picture-in-picture op Apple TV’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘tvOS 11: meerdere gebruikers en picture-in-picture op Apple TV’

Door Laura Grootaarts18 april 2017 12:152 min. leestijd0

Binnenkort vindt de WWDC van Apple plaats en dan komen we meer te weten over de verschillende nieuwe besturingssystemen. Het lijkt erop dat de Apple TV met tvOS 11 in ieder geval een paar handige functies krijgt.

Apple TV voor meerdere gebruikers

Volgens het Israëlische The Verifier (via 9to5Mac) biedt tvOS 11 de mogelijkheid om verschillende gebruikersprofielen aan te maken op de Apple TV. Heb je meerdere Apple ID’s in huis? Dan kun je daar op de Apple TV voortaan tussen wisselen. Iedere gebruiker ziet zijn eigen liedjes en afspeellijsten in de muziek-app en zijn eigen iCloud fotobibliotheek.

Meerdere gebruikers Apple TV

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wisselen tussen de verschillende accounts zou net zo eenvoudig zijn als het zappen van de ene naar de andere zender op televisie. Het is een functie die we graag zouden zien in iOS 11. Met de iPad zou je dan aparte accounts kunnen maken voor je kinderen. En op de iPhone schakel je supersnel tussen een zakelijk en een privé-account. Voor het onderwijs is er overigens al wel software beschikbaar waarmee je de iPad kunt delen.

tvOS 11 ondersteunt picture-in-picture

tvOS 11 met picture-in-picture

Naast het aanmaken van meerdere profielen heeft tvOS 11 nog een andere praktische vernieuwing: picture-in-picture. Een video die je afspeelt verhuist hiermee naar de benedenhoek in het scherm en zodoende kun je tegelijkertijd twee verschillende apps gebruiken. Kijk bijvoorbeeld naar een film of serie op Netflix terwijl je het weerbericht raadpleegt. Of doorzoek je bibliotheek terwijl de video rechtsonder in beeld gewoon door blijft spelen.

Tijdens de WWDC (Apple’s conferentie voor ontwikkelaars) horen we er meer over. De WWDC gaat dit jaar van start op 5 juni.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar