Terug naar Trump: ‘Er komen drie Apple-fabrieken in de VS’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Trump: ‘Er komen drie Apple-fabrieken in de VS’

Door Laura Grootaarts26 juli 2017 16:452 min. leestijd0

Apple zou van plan zijn om drie nieuwe fabrieken te bouwen in de Verenigde Staten. Dat zou Tim Cook hebben gezegd tegen president Trump. Heeft Donald Trump na jaren zeuren dan toch eindelijk zijn zin gekregen?

Trump macbook

Drie grote Apple-fabrieken in aantocht

In een interview met zakenkrant The Wall Street Journal geeft Trump aan dat er ‘drie grote fabrieken, mooie fabrieken’ gaan komen. ‘Ik sprak met [Apple-CEO Tim Cook], hij heeft me drie grote fabrieken beloofd – groot, groot, groot. Ik zei, weet je Tim, tenzij jij je fabrieken in dit land gaat bouwen, zie ik ik mijn regering niet als een economisch succes. Hij belde me en zei dat ze het gaan doen.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Trump pusht Apple al jaren om de productie te verplaatsen naar Amerika. Tijdens zijn verkiezingscampagne riep hij onder meer ‘Ik zal ervoor zorgen dat Apple zijn verdomde computers en dingen in dit land gaat produceren in plaats van andere!’ Zijn tweets waarin hij moppert over Apple, werden overigens wel verstuurd vanaf een iPhone. Later beloofde hij Apple en andere bedrijven zeer grote belastingvoordelen om ze te stimuleren bij het verplaatsen van de productie naar de VS.

Onduidelijkheden

Als Apple drie grote fabrieken gaat bouwen in Amerika, is het onduidelijk wat die precies gaan doen. Ook de exacte locatie is nog onduidelijk. Apple laat nu nog het overgrote deel van zijn producten fabriceren in China en heeft eigenlijk geen eigen fabrieken. Het is heel goed mogelijk dat Trump de woorden van Tim Cook niet goed begrepen heeft of ze anders heeft geïnterpreteerd dan bedoeld. Zo gaan er ook hardnekkige geruchten over de opening van een eerste Foxconn-fabriek in de VS – wellicht had Cook het daarover.

Apple heeft zelf overigens nog niet op het nieuws gereageerd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar