Terug naar 'TrueDepth-camera geeft Apple ruim 2,5 jaar voorsprong op concurrentie'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'TrueDepth-camera geeft Apple ruim 2,5 jaar voorsprong op concurrentie'

Door Laura Grootaarts3 oktober 2017 09:432 min. leestijd0

De TrueDepth-camera op de iPhone X is zó geavanceerd, dat Apple daarmee een enorme voorsprong heeft op de concurrentie. Het zal Android-fabrikanten zeker 2,5 jaar kosten om een vergelijkbare technologie en gebruikerservaring te ontwikkelen, zo zegt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities.

TrueDepth-camera iPhone X

TrueDepth camera iPhone X

De TrueDepth-module zit verstopt in de inkeping bovenaan in het iPhone X-scherm. De module bevat camera’s en sensoren die een gezicht in 3D scannen: er worden hiervoor 30.000 infraroodpuntjes op het gezicht geprojecteerd. Deze camera maakt Face ID gezichtsherkenning mogelijk – je ontgrendelt je iPhone door ernaar te kijken. Ook ligt deze camera de basis van Animoji: 3D-emoji die je gezichtsuitdrukking nabootsen. Apple gaf eerder al achtergrondinformatie in een whitepaper over Face ID.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Korte en lange termijn

Kuo meent dat deze geavanceerde camera op korte termijn Apple wat hoofdbrekens bezorgt. Want de productie van van de TrueDepth-module is zeer gecompliceerd, waardoor de productie niet gelijk vol op stoom kan komen. Kuo giste eerder dat Apple in 2017 40 miljoen iPhone X-modellen zou kunnen uitleveren, nu stelt hij dat bij naar 30 tot 35 miljoen. Op de langere termijn heeft Apple dus echter profijt van de techniek. Want het zal nog wel even duren voordat bijvoorbeeld Samsung net zo ver is als Apple. Nu hebben zij ook al een toestel met 2D-gezichtsherkenning, maar dat laat zich zelfs ontgrendelen met een foto …

iPhone X kopen

Apple kondigde de iPhone X vorige maand aan tijdens een keynote, samen met de iPhone 8 (Plus), de Apple TV 4K en een nieuwe Apple Watch Series 3. Al die producten zijn inmiddels te koop, maar de iPhone X laat nog even op zich wachten: deze is pas vanaf 3 november verkrijgbaar.

Lees ook ons iPhone X dossier.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar