Terug naar Kuo: 'Touch ID verdwijnt van iPhones'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Kuo: 'Touch ID verdwijnt van iPhones'

Door Terry Stooker13 oktober 2017 09:252 min. leestijd0

Op alle nieuwe iPhones die Apple in 2018 introduceert zal de vingerafdrukscanner schitteren door afwezigheid. Touch ID wordt namelijk volledig vervangen worden door Face ID, zo voorspelt analist Ming-Chi Kuo. Kuo heeft het vaker bij het rechte eind, zoals bij zijn voorspelling van de Apple Watch Series 3 met mobiel internet.

Face ID

Face ID als beveiliging

Face ID is voor het eerst toegepast in de iPhone X. Deze techniek voor gezichtsherkenning werkt met Apple’s nieuwe TrueDepth-module, bestaande uit camera’s en sensoren die je gezicht in 3D scannen. Je ontgrendelt je iPhone door ernaar te kijken. Daarnaast maakt de TrueDepth-camera het mogelijk om je gezichtsuitdrukking toe te passen op de zogeheten Animoji. Dit zijn 3D-emoji die met je gezicht mee bewegen.

Door Face ID als dé authenticatie-methode in te zetten geeft Apple de iPhone een voordeel ten opzichte van Android-smartphones. Als deze smartphones al gezichtsherkenning hebben, dan gaat het om 2D-gezichtsherkenning die verre van nauwkeurig is. Deze beveiligingsmethode is nog lachwekkend gemakkelijk te omzeilen, bijvoorbeeld met een goede foto. Eerder gaf Kuo al aan dat het jaren zal duren voordat de concurrentie de techniek achter de TrueDepth-camera kan evenaren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Touch ID beveiliging

Vaarwel Touch ID

Kuo’s voorspelling lijkt erop te wijzen dat Apple het design van de iPhone X gaat voortzetten. Verwacht dus iPhones met een groot scherm, kleine schermranden en de afwezigheid van een thuisknop. Ook de ontwikkeling van een scherm met Touch ID geïntegreerd komt hiermee in de ijskast te staan – al zijn er over het überhaupt bestaan van zo’n scherm tot nu toe alleen geruchten verspreid. Dat zou het einde betekenen van de authenticatie-methode die we sinds 2013 kennen en gebruiken.

Of het allemaal zo’n vaart loopt is afwachten. Apple-topman Craig Federighi heeft onlangs nog aangegeven dat Touch ID niet zomaar vaarwel wordt gezegd. Hoewel hij vindt dat Face ID inderdaad de toekomst is van authenticatie, ziet hij ook nog wel een rol voor andere methodes zoals Touch ID, of een combinatie van beide.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar