Terug naar Bedrijf ontgrendelt iPhone X met goedkoop masker: 'Touch ID is veiliger'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bedrijf ontgrendelt iPhone X met goedkoop masker: 'Touch ID is veiliger'

Door Koen van Ekeren13 november 2017 11:282 min. leestijd0

 

Apple heeft Touch ID vervangen voor Face ID, een gezichtsherkenningssysteem. Onderzoekers van beveiligingsbedrijf Bkav hebben een masker ontwikkeld waarmee ze deze technologie kunnen foppen. Zij beweren dat Touch ID veiliger is dan Face ID.

Touch ID veiliger

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone X ontgrendelen met een masker

In een bericht op de website legt Bkav uit hoe zij in staat waren om Face ID te manipuleren. Het masker werd gemaakt met behulp van een frame, gemaakt met een 3D-printer. Dit frame had een met de hand gemaakte huid, om de kunstmatige intelligentie van Apple te misleiden. Daarna voegden ze een silliconenneus, een paar 2D-afbeeldingen en make-up aan het frame toe.

Volgens de onderzoekers kostte het slechts 150 dollar en vijf dagen om Face ID met het masker te misleiden. Toch hoeft de ‘gewone gebruiker’ zich geen zorgen te maken. ‘Alleen professionals zijn in staat om een masker als deze te maken’, schrijft Bkav.

De gewone gebruiker kan zijn iPhone dus gerust beveiligen met Face ID – mits je geen identieke tweeling bent (!) – maar bekende personen zijn kwetsbaar. ‘Potentiële doelwitten zijn miljardairs, leiders van grote bedrijven en leiders nationale bedrijven’, somt Bkav op.

Touch ID veiliger dan Face ID

Het beveiligingsbedrijf beweert dat Face ID onveiliger is dan Touch ID. ’De technologie van gezichtsherkenning is nog niet volwassen genoeg om de veiligheid van computers en smartphones te garanderen. Als het om biometrische beveiliging gaat, blijft de vingerafdruk de veiligste methode.’

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar