Terug naar ‘Touch ID keert terug in 2020’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Touch ID keert terug in 2020’

Door Terry Stooker4 december 2019 11:383 min. leestijd0

Op de iPhone 11 en 11 Pro (Max) werkt Face ID beter dan ooit. De hoek waarin je gezicht herkend wordt is groter, waardoor je je niet in al te vreemde bochten hoeft te wringen als je iPhone plat op tafel ligt. Toch denken we met warme gevoelens terug aan de tijd dat Touch ID gemeengoed was. Jij ook? De Taiwanese website Economic Daily News voorziet een terugkeer van Touch ID voor de iPhone(s) van 2020.

iPhone 8 Touch ID

Touch ID geruchten

De geruchten over een terugkeer van Touch ID zijn er al geruime tijd. De techniek zou over het gehele scherm werken. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te bereiken. In mei schreven we dat Apple een patent had aangevraagd waarbij er kleine, voor de gebruiker onzichtbare gaatjes in het display worden gemaakt. Deze laten het licht van optische sensoren door. Wanneer je je vinger op het scherm plaatst, wordt dit licht weerkaatst. Je vingerafdruk wordt vervolgens herleid uit deze reflectie.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De tweede mogelijkheid is ultrasoon geluid. Hierbij wordt je vingerafdruk aan de hand van ultrasoon geluid herkend. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo zei dit afgelopen augustus al. De berichtgeving van Economic Daily News bevestigt dit nu. Deze techniek is een stuk accurater dan die met optische sensoren. Hoewel de kosten hoger zijn en de productie technisch ingewikkelder is, is vooral die betere en betrouwbare werking belangrijk voor Apple.

Touch ID in 2020

De terugkeer van Touch ID komt wellicht eerder dan gedacht. Waar Kuo het had over 2021, beweert de Taiwanese website dat er volgend jaar in ieder geval een iPhone verschijnt met het vernieuwde Touch ID. Vanaf 2021 zou er volledig ingezet worden op deze ontgrendelingsmethode.

Dit meent de Economic Daily News op basis van vermeende gesprekken tussen Apple en touchscreenmaker GIS, alsmede de verbeterde relatie tussen Apple en Qualcomm. Waar chipmaker Qualcomm eerder dit jaar nog in een rechtszaak verwikkeld was met het bedrijf uit Cupertino, zijn beide partijen nu weer goede vrienden. Apple is begin dit jaar weer overgestapt van Intel naar Qualcomm, voor de chips van de 5G-iPhone.

Qualcomm maakt al ultrasone sensoren voor Samsungs Galaxy S10 en Galaxy Note 10, al zou de techniek op de iPhone nog verfijnder zijn. Dat is maar goed ook, want Samsungs smartphones krijgen veel kritiek op de ontgrendelingsmethode. De chipmaker heeft recent een nieuwe sensor geteaset, die over een nog groter oppervlak werkt en veiliger en accurater is. Hij zou zelfs overweg kunnen met meerdere vingers tegelijk. Een voorbode van de nieuwe iPhone?

iPhone 11 batterij

Alleen op iPhone Pro

Hoewel GIS zijn kaken stijf op elkaar houdt wat betreft mogelijke gesprekken met Apple, wakkert dit bericht de geruchtenmolen weer flink aan. Dat Touch ID terugkeert lijkt ons zeer aannemelijk, of dit al in 2020 gebeurt is nog de vraag. Als het gebeurt, verwachten we het alleen bij de Pro-modellen. De ultrasone techniek werkt namelijk uitsluitend met oled-schermen. En die gebruikt Apple alleen bij zijn duurste iPhones. Bovendien sluiten we niet uit dat Face ID naast Touch ID blijft bestaan, om nog meer veiligheid te bieden.

iPhone 11 Pro (Max)

Het luxere model van 2019, met drievoudige camera!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Bekijk dit product
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar