Terug naar ‘iPhone 2021 krijgt Touch ID en Face ID’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 2021 krijgt Touch ID en Face ID’

Door Laura Grootaarts5 augustus 2019 16:252 min. leestijd1

Sinds de iPhone X ontgrendel je je iPhone door ernaar te kijken, in plaats van met je vingerafdruk. Mis je de oude vingerafdrukscanner, bijvoorbeeld als je je iPhone wilt ontgrendelen wanneer hij plat op tafel ligt? Het is heel goed mogelijk dat Touch ID een comeback maakt op de iPhone, maar dan wordt er wel het een en ander aan vernieuwd.

touch id iphone 2021

Touch ID iPhone 2021

Het nieuws is afkomstig van de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo: hij denkt dat het in 2021 zover is. Maar de terugkeer van Touch ID wil niet zeggen dat Face ID weer verdwijnt. Het is de bedoeling dat beide gecombineerd worden in de iPhone. Betekent dit dan ook weer de terugkeer van de oude vertrouwde iPhone thuisknop, waar de vingerafdrukscanner eerder altijd in verwerkt zat? Waarschijnlijk niet. De reden dat we nog zo lang moeten wachten, is dat Apple op dit moment druk experimenteert met Touch ID nieuwe stijl. Touch ID wordt waarschijnlijk verwerkt in het scherm, en het maakt daarbij niet uit waar je precies je vinger plaatst. Hierbij zou gebruikgemaakt worden van ultrasoon geluid. Misschien kun je straks kiezen voor óf Face ID óf Touch ID, maar het kan ook zijn dat Apple beide scanners met elkaar combineert voor extra veiligheid.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Verbeterde techniek

Geruchten over Touch ID zijn er al langer. Toen in 2017 duidelijk werd dat Face ID zijn debuut zou maken, waren er alle theorieën over hoe Apple Touch ID zou verwerken in de iPhone X. Veel mensen konden amper geloven dat Apple in één keer Touch ID overboord zou gooien – maar dat gebeurde tóch. Waarschijnlijk omdat de techniek voor een vingerafdrukscanner in het scherm nog niet verfijnd genoeg was. Nu we enkele jaren verder zijn, is daar verandering in gekomen.

Inmiddels zijn alle nieuwe iPhones voorzien van Face ID – voor de iPhone 11 die waarschijnlijk volgende maand verschijnt, is dat niet anders.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen over nieuwe iPhones? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Bron: MacRumors

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jikke Verbeek
Lezer
Jikke Verbeek

Een combinatie van zowel de touch ID als de face ID in de iPhone klinkt veiliger. Ben benieuwd wat het wordt in 2021. Met alle verbeteringen kan het gewoon niet mis gaan