Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘iPhone 2021 krijgt Touch ID en Face ID’

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone 8 Touch ID


Lees verder na de advertentie

Sinds de iPhone X ontgrendel je je iPhone door ernaar te kijken, in plaats van met je vingerafdruk. Mis je de oude vingerafdrukscanner, bijvoorbeeld als je je iPhone wilt ontgrendelen wanneer hij plat op tafel ligt? Het is heel goed mogelijk dat Touch ID een comeback maakt op de iPhone, maar dan wordt er wel het een en ander aan vernieuwd.

Touch ID iPhone 2021

Het nieuws is afkomstig van de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo: hij denkt dat het in 2021 zover is. Maar de terugkeer van Touch ID wil niet zeggen dat Face ID weer verdwijnt. Het is de bedoeling dat beide gecombineerd worden in de iPhone. Betekent dit dan ook weer de terugkeer van de oude vertrouwde iPhone thuisknop, waar de vingerafdrukscanner eerder altijd in verwerkt zat? Waarschijnlijk niet. De reden dat we nog zo lang moeten wachten, is dat Apple op dit moment druk experimenteert met Touch ID nieuwe stijl. Touch ID wordt waarschijnlijk verwerkt in het scherm, en het maakt daarbij niet uit waar je precies je vinger plaatst. Hierbij zou gebruikgemaakt worden van ultrasoon geluid. Misschien kun je straks kiezen voor óf Face ID óf Touch ID, maar het kan ook zijn dat Apple beide scanners met elkaar combineert voor extra veiligheid.

Verbeterde techniek

Geruchten over Touch ID zijn er al langer. Toen in 2017 duidelijk werd dat Face ID zijn debuut zou maken, waren er alle theorieën over hoe Apple Touch ID zou verwerken in de iPhone X. Veel mensen konden amper geloven dat Apple in één keer Touch ID overboord zou gooien – maar dat gebeurde tóch. Waarschijnlijk omdat de techniek voor een vingerafdrukscanner in het scherm nog niet verfijnd genoeg was. Nu we enkele jaren verder zijn, is daar verandering in gekomen.

Inmiddels zijn alle nieuwe iPhones voorzien van Face ID – voor de iPhone 11 die waarschijnlijk volgende maand verschijnt, is dat niet anders.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Wil je als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen over nieuwe iPhones? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors