Terug naar 5x waarom Touch ID op achterkant iPhone 8 onwaarschijnlijk is
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5x waarom Touch ID op achterkant iPhone 8 onwaarschijnlijk is

Door Laura Grootaarts21 april 2017 10:193 min. leestijd5

Het zou zomaar kunnen dat Touch ID op de iPhone 8 verhuist naar de achterzijde van het toestel. Het nieuwste gerucht hierover is afkomstig van Apple-blogger Sonny Dickson. Hij zette de volgende technische tekening op Twitter.

Touch ID achterkant iPhone 8

iPhone 8 looks to be taking a new direction pic.twitter.com/mG19bcDYiC

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

— Sonny Dickson (@SonnyDickson) 19 april 2017

Zoals je in de afbeelding ziet, is er onder het Apple-logo aan de achterkant van de iPhone een cirkelvorm vrijgelaten die ruimte biedt voor de vingerafdrukscanner. Naar verluidt had Apple Touch ID aan de voorzijde van de nieuwe iPhone 8 willen plaatsen, in het scherm geïntegreerd want de rand eromheen is te smal. Maar dat is technisch te uitdagend voor de korte termijn. Tijd dus voor plan B: Touch ID gaat naar de achterkant. Toch twijfelen wij over Touch ID op die plek, en wel om de volgende punten.

1. Je pakt je iPhone niet altijd op

Eerst iets positiefs. Touch ID op de achterkant van de iPhone kan handig zijn: pak je je telefoon op, dan leg je je vinger bijna automatisch op de sensor. Zo is je telefoon direct ontgrendeld. Maar … hoe vaak raadpleeg je je iPhone zónder hem daarbij op te pakken? Vaak laat je hem gewoon op je bureau liggen. En wat nu al hij in je autohouder zit?

2. Minder intuïtief

Het ontgrendelen van je iPhone gaat op dit moment razendsnel – zó snel dat je misschien niet eens meer merkt dat je hierbij Touch ID gebruikt. Straks moet je weer nadenken over het ontgrendelen van je iPhone en op de tast zoeken naar de juiste plek. Lang niet zo intuïtief en bovendien een denkstap die Apple juist had uitgefaseerd.

3. Geen aansluiting voor draadloos opladen

Het is een gerucht dat bij iedere nieuwe iPhone weer opnieuw de kop opsteekt: draadloos opladen behoort tot de nieuwe opties. Misschien heeft de cirkelvormige uitsparing op de bovenstaande afbeelding niks te maken met Touch ID, maar is het de ontvanger of aansluiting voor draadloos opladen via inductie. Want waar anders zie je die op deze tekening?

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

4. Onhandige hoesjes

Touch ID aan de achterkant van het toestel betekent ook dat er hoesjes met een gat moeten worden gemaakt. Dat is natuurlijk wel mogelijk. Maar of het praktisch is? Een hoesje met een uitsparing zal dun moeten zijn, anders zitten de randen in de weg wanneer je de telefoon ontgrendelt. Om nog maar niet te spreken over de vuiligheid die er nu makkelijker onder kan kruipen.

5. Apple neemt geen genoegen met plan B

Touch ID aan de achterzijde zou niet de voorkeur hebben van Apple en dus is Touch ID aan de achterzijde een alternatief. Maar Apple neemt geen genoegen met plan B: als iets niet perfect is, brengen ze het niet op de markt. Punt.

Een recent voorbeeld hiervan zijn de AirPods: die kwamen veel later dan beloofd op de markt, omdat ze niet voldeden aan Apple’s hoge standaarden. Ander voorbeeld: de Mac Pro. Daar wachten we al járen op en nu komt er iets nieuws maar moeten we alsnog een jaar geduld hebben want Apple wil het grondig aanpakken. Kortom: Apple loopt nog liever vertraging op dan dat het een niet perfect product lanceert.

Wat denk jij van Touch ID aan de achterzijde van het toestel?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
lizzart
Lezer
lizzart

tsja werkt anders uitstekend op de LG G5 /G6 en de nieuwe samsungs…

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Ik speel met dit artikel ook een beetje advocaat van de duivel. Je zou ook een lijstje kunnen formuleren met de voordelen van Touch ID aan de achterzijde van het toestel. Grote kans dat dit verhaal dus nog een vervolg gaat krijgen.

EEDEEJEE
Lezer
EEDEEJEE

Misschien maar ik weet zeker dat ik geen toestel wil met Touch ID aan de achterzijde. iCreate is zelfs nog heel positief, ik citeer: “Eerst iets positiefs. Touch ID op de achterkant van de iPhone kan handig zijn: pak je je telefoon op, dan leg je je vinger bijna automatisch op de sensor.”
Als ik mijn iPhone vastneem zie ik langs géén kanten hoe ik “zowat automatisch” mijn vinger op de sensor leg als die achteraan zit. Ben wel nieuwsgierig, Laura, welke voordelen een plaatsing aan de achterkant biedt, ik vind alleen nadelen.

Siebe_C
Lezer
Siebe_C

Dat Apple niets op de markt brengt dat niet perfect is, is een leugen. Zo vervingen ze Google Maps bewust een tijd te vroeg door hun eigen teleurstellende Kaarten. Ander voorbeeld is het batterijhoesje voor de iPhone…

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Software vind ik toch net even anders dan hardware, omdat daar na release nog altijd aan geschaafd kan worden. Maar maps was een drama inderdaad, dat heeft Tim Cook ook erkend in een interview: https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/tim-cook-5-jaar-ceo-5-uitspraken/

Dat batterijhoesje valt over te twisten. Het werkt praktisch gezien, maar mooi is anders. Het is net of je je iPhone een bochel geeft,