Terug naar 'Touch disease' maakt scherm iPhone 6 (Plus) onbruikbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Touch disease' maakt scherm iPhone 6 (Plus) onbruikbaar

Door Laura Grootaarts24 augustus 2016 15:402 min. leestijd3

Een groeiende groep gebruikers van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus ervaart problemen met het scherm van hun toestel. Bovenaan het touchscreen is een grijze flikkerende balk te zien en het scherm reageert niet meer goed op aanrakingen. iFixit heeft het mankement inmiddels omgedoopt tot ’touch disease’.

Touch Disease grijze balk

Wat is er aan de hand?

Het probleem zit hem niet in het scherm zelf. Voorzie je het toestel van een compleet nieuw scherm, dan is de grijze balk daarop alsnog te zien. Touch disease wordt veroorzaakt door twee chipjes ónder het scherm. Deze chips vertalen de bewegingen van je vingers op het scherm naar informatie waar je iPhone iets mee kan. Maar na verloop van tijd lijken de chips geen contact meer te kunnen maken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Touch disease chips

Het helpt in ieder geval om wat meer druk te zetten op het scherm. iPad Rehab, een van de reparatiediensten, plaatst bijvoorbeeld een metalen plaatje boven de chips en dat lijkt te helpen. Apple zelf heeft nog geen officiële instructies aan het personeel gegeven en kan de reparatie dus niet uitvoeren.

iPhone 6 (Plus): tikkende tijdbom

Reparatiewebsite iFixit weet niet om hoeveel toestellen het gaat, maar meldt dat iedere reparateur waarmee ze gesproken hebben bekend is met het probleem. Een van de reparateurs zegt er het volgende over: ‘Het is zo wijdverbreid dat ik denk dat iedere iPhone 6/6 Plus er gevoelig voor is. Het lijken tikkende tijdbommen.’

De iPhone 6 (Plus) verscheen twee jaar terug en de problemen beginnen nu massaal op te treden. En dat is op zijn zachts gezegd een ongelukkige timing, want Europese consumenten hebben twee jaar garantie op het product. Apple heeft het probleem nog niet erkend, maar het regent klachten via hun discussie-forum. Het is nu wachten op een officiële reactie en misschien volgt er zelfs een terugroepactie. Heb je de nieuwere iPhone 6s of iPhone 6s Plus, dan hoef je je geen zorgen te maken. Bij deze toestellen is het probleem niet gesignaleerd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
wellfix
Lezer
wellfix

Hey Laura,

Interessant artikel. Zelf zijn we het probleem nog niet tegengekomen. In ieder geval wel weer een stukje wijzer mocht iemand met de klacht langskomen. http://wellfixreparaties.nl

Jonathan
Lezer
Jonathan

Ik heb ook zo een grijs balkje boven aan het scherm en dan kan ik totaal niks doen. Integendeel dan doet de iphone dingen die ik zelfs niet vraag. Heb er zo 6 maand met rond gelopen. En kon hem wel gebruiken als ik goed duw op men scherm toen ging die effe weer. En een week geleden heb ik hem laten vallen en men scherm was kapot heb hem dan laten maken. En het was weg maar heb gehoord dat het terug zou komen. Het zou aan het moederbord liggen van men iphone. Dus nu afwachten. En als het… Lees meer »

Floris
Lezer
Floris

Apple is over and out about a couple of years. Touch disease, an increasing number of exploding iphones, a ton of problems with iphone 7 en ios 10. Apple music is a fail, Apple tv is a fail, the Apple watch and Apple car is turning out to be a disaster. And there’s Hissgate. Als denied by Apple every issue is denied by Apple. Apple should be prosecuted as a criminal organisation. They just can’t keep up with competitors like big Samsunt that’s showing innovations constantly. What was apple’s last innovation? The first iphone I guess?? Customer satisfaction is decreasing… Lees meer »