Terug naar Top 11 jailbreak-tweaks
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Top 11 jailbreak-tweaks

Door Daan Jeuken31 december 2011 12:314 min. leestijd5

De iPhone, iPad en iPod touch zijn ontzettend handige en veelzijdige apparaten, die afgelopen jaar met de komst van iOS 5 nog meer functies hebben gekregen. Toch kunnen deze apparaten nog altijd meer dan dat Apple toelaat. Daarom is jailbreaken zo leuk: je haalt nóg meer uit dat apparaat waar je zo veel geld voor heb neergeteld.

Het afgelopen jaar hebben we aardig wat jailbreakhandigheidjes de revue laten passeren.  Tijd voor een top 11 van 2011.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

1. SBSettings

Met SBSettings heb je met één veeg over de statusbalk toegang tot allerhande voorkeuren, zoals de beeldschermhelderheid en het in- en uitschakelen van wifi, 3G, bluetooth of locatiegegevens. Tevens kun je het springboard herstarten, icoontjes onzichtbaar maken en nog veel meer. SBSettings alleen is al reden om te jailbreaken.

2. Activator

Dankzij de tweak Activator kun je honderden extra multitouch-gebaren instellen, zodat je razendsnel toegang hebt tot jouw favoriete functies. Dubbeltik op de menubalk om naar Instellingen te gaan, vergrendel met een knijpbeweging, of dubbeltik op een volumeknop om de camera te openen. Je kunt alles zelf instellen, je hebt bijna onbeperkte mogelijkheden. Tevens kan Activator hardwareproblemen ‘oplossen’; doet je aan/uit-knop of homeknop het niet meer? Dan stel je een schermgebaar in die al die functies vervangt.

3. Addons (Notification Center)

Sinds iOS 5 hebben we een mooi berichtencentrum, waar je notificaties worden verzameld. Maar in de afdeling Addons (Notification Center) in Cydia kun je nog veel meer functies aan het berichtcentrum toevoegen, zoals de iPod-besturing, je favoriete contactpersonen en schermrotatievergrendeling.

4. OverBoard

Hoe meer apps je verzamelt, hoe meer thuisschermen je krijgt. Je scrolt je suf op een gegeven moment, wat zou het handig zijn als je gewoon even kon uitzoomen en het gewenste scherm kon kiezen. Dat kan, met de tweak OverBoard. Ideaal.

5. NoNewsIsGoodNews

De Kiosk is een nieuw iOS 5-programma, waarin je al je tijdschriftabonnementen kunt verzamelen. Veel Nederlandstaligen zullen echter weinig doen met deze app en zullen hem liever kwijt zijn dan rijk. Dat gaat helaas niet, zelfs niet met SBSettings, en je kunt de Kiosk ook niet in een map verstoppen. Met de tweak NoNewsIsGoodNews ben je van de Kiosk af.

6. KeypadTransparancy

Je kunt je iOS-apparaat beveiligen met een cijfercode, zodat anderen niet kunnen inloggen. Maar elke keer als je zelf je code moet invoeren, kunnen anderen overduidelijk meekijken wat je intoetst. Met KeypadTransparancy maak je dit afkijken een stuk moeilijker. Je toetsen worden transparant, zodat jij ze nog net kan zien, maar een ander niet.

7. CyDelete

Het verwijderen van apps is normaal een koud kunstje: houd je vinger erop, wacht even en tik op het kruisje. Dat geldt echter niet voor apps die je via Cydia hebt gedownload, die moet je omslachtig verwijderen. Download je CyDelete, dan verwijder je ook de Cydia-apps op de ouderwetse manier.

8. AnyLockApp

Sinds iOS 5 heb je vanuit een vergrendelde iPhone razendsnel toegang tot de camera, zodat je geen fotomoment verloren hoeft te gaan.

Ben jij echter niet zo’n fotograaf en open jij liever een andere app rechtstreeks? Gebruik dan de tweak AnyLockApp en kies zelf welke app in het vakje staat.

9. LiveClock

In de categorie ‘niet nodig maar wel geinig: LiveClock. Deze tweak laat de wijzers van het klokicoontje lopen, zodat ook de klok op tijd loopt. LiveClock werkt helaas nog niet op iOS 5.

10. FakeOperator

Wil je duidelijk uitstralen dat jouw iPhone daadwerkelijk jouw iPhone is? Laat het dan zien! Met de geinige tweak FakeOperator kun je de naam van je provider, linksboven in de menubalk, vervangen door jouw naam. Of die van je partner. Of die van je baas. Of die van je favoriete band.  Of whatever.

11. Tab+

In iOS-Safari kun je maximaal acht tabbladen openen. Wil je daarna een nieuwe website bezoeken, dan wordt de eerste tab weer vervangen. Wil jij liever wat meer tabs open laten staan, bijvoorbeeld met artikelen die je nog wilt lezen? Installeer dan Tab+.

Tot zover onze top 11 van 2011. Hebben we volgens jou nog belangrijke tweaks gemist?

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Romy42
Lezer
Romy42

Geweldig deze lijst. Zelfs nog nieuwe dingen ontdekt. Heerlijk!!

Dpost
Lezer
Dpost

Heeft de installatie / Jail-break negatieve punten; garantie, support, iOS updates?

Dpost
Lezer
Dpost

Heeft de installatie / Jail-break negatieve punten; garantie, support, iOS updates?

jonez
Lezer
jonez

heb nog nooit een jailbreak gedaan op mijn iphone uit schrik dat er iets fout zou gaan of zo. (yeah, I’m a wussie)
Zou ook wel eens willen weten hoe dat dan zit met garantie en updates en zo.

jonez
Lezer
jonez

heb nog nooit een jailbreak gedaan op mijn iphone uit schrik dat er iets fout zou gaan of zo. (yeah, I’m a wussie)
Zou ook wel eens willen weten hoe dat dan zit met garantie en updates en zo.