Terug naar Toekomst van internet op iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Toekomst van internet op iPad

Door Redactie iCreate17 maart 2010 12:182 min. leestijd1

Met een iPad draag je het gehele internet in je handen. Dat klinkt geinig, maar de iPad toont geen Flashelementen. Hoe kunnen we dan toch het gehele internet beschikbaar maken voor de kleine van Apple? Laten we Flash overboord gooien en vertrouwen op de nieuwste trend: HTML5. Zo simpel zal dat echter niet zijn, vertelt Eric Jhonsa van The Motley Fool, Flash zal nog jaren blijven bestaan.

Internet Explorer is de schuldige, verantwoordelijk voor ruim 60 procent van het websurfen en niet in staat om HTML5 weer te geven. De toekomstige versie van IE mag dit dan wel kunnen, deze enorme groep internetters lijkt niet in de stemming om snel over te stappen naar een nieuwe browser. Een derde surft nog met Internet Explorer 6, dit programma stamt uit 2001!

De grootste groep internetters is dus aangewezen op Flash. De resterende surfers, minder dan 40 procent van de markt, is wel in staat HTML5 weer te geven dankzij browsers als Safari, Firefox, Chrome en Opera. Applegebruikers kunnen HTML5 dus met open armen ontvangen, onze browsers zijn er klaar voor.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Bekijk de situatie eens vanuit de ogen van de bedrijven: Flash is ingeburgerd bij ontwikkelaars, HTML5 is nieuw en “eng”. Sommige browsers mogen dan uit de voeten kunnen met HTML5, maar liefst 95 procent van de online bevolking gebruikt een browser die Flash kan weergeven. Daarom zal Flash niet snel opgegeven worden. Dat de iPad buiten de boot valt is jammer maar helaas.

De enige oplossing is omslachtig, twee versies maken van dezelfde website. In de Verenigde Staten hebben Wall Street Journal en National Public Radio gekozen voor deze oplossing. Een speciale versie van hun website voor de iPad waar Flash plaats moet maken voor HTML5. Dankzij deze aanpak krijgen de iPadgebruikers toch steeds meer internet in hun handen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Pim Brussee
Lezer
Pim Brussee

Beste heer Smakman, u stelt dat de iPad buiten de boot valt omdat er geen Flash op kan draaien. Daarnaast geeft u aan de het maken van 2 webversies omslachtig is. Ik ben van mening dat als je als onderneming je serieus via het web wilt profileren, je er voor moet zorgen dat de bezoeker van je website de informatie dan ook werkelijk kan zien, ongeacht of dit via een PC, smartphone of iPad is. Onze standaard site is gebouwd in Flash, terwijl daarnaast een iPhone versie via dezelfde Url beschikbaar is. Onze volgende stap is dus een iPad versie.… Lees meer »