Terug naar 5 manieren om je iPhone carnaval te laten overleven
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5 manieren om je iPhone carnaval te laten overleven

Door Jelle Mol11 februari 2015 15:003 min. leestijd0

Voor een groot deel van het land is het dit weekend weer zo ver: carnaval! Hartstikke gezellig, maar temidden van de polonaises (en de nodige alcoholconsumpties) is je iPhone soms z’n leven niet veilig. Met deze tips weet je zeker dat je geliefde telefoon het uithoudt tot haringhappen op woensdag. Alaaf!

1. Laat je iPhone thuis

Niet de meest briljante oplossing, maar wel de meest effectieve. Er ligt vast nog wel een oude telefoon in de kast waarmee je in ieder geval kunt bellen en sms’en – in de meeste gevallen heb je tijdens het feestvieren toch niet meer nodig. Zo’n klassieker kan bovendien beter tegen een bierdouche dan een state-of-the-art smartphone. En zo niet, dan mag je alsnog blij zijn dat het niet je iPhone is die je kunt afschrijven.

Nokia 3310

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Schakel Zoek mijn iPhone in

Mocht je onverhoopt je iPhone verliezen terwijl je de polonaise stond te doen, dan maak je met Zoek mijn iPhone ingeschakeld veruit de meeste kans om hem terug te vinden. Deze functie stel je in via ‘Instellingen>iCloud>Zoek mijn iPhone’. Schakel ook ‘Stuur laatste locatie’ in (zie iTip). Je kunt vervolgens via iCloud.com of een ander iOS-apparaat het apparaat vergrendelen, de locatie opvragen en een melding sturen. Doen, want velen gingen je voor en vonden zo hun iPhone terug.

3. Koop een goed hoesje

Of het nou een eenvoudige bumper is of een chique insteekhoes, een hoesje helpt altijd. Wil je helemaal zeker zijn van je zaak, dan kun je ‘extreme cases’ proberen (zoals de Griffin Survivor), maar ook met iéts van bescherming kom je al een heel eind. Inspiratie nodig voor de nieuwste iPhone? Bekijk dan onze hoesjes-overzicht voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Griffin Survivor iPhone 6

4. Berg hem op onder je pak

Je kunt er wat minder snel bij, maar je iPhone is een stuk veiliger opgeborgen als ‘ie onder je pak zit in plaats van erin. Bierdouches, hossen en grijpgrage mede-feestvierders, het maakt je allemaal niks meer uit. Je kunt ook een heuptasje overwegen (je weet wel, die lullige dingen waar je op vakantie Nederlanders aan kunt herkennen) als je onder je kostuum geen zakken hebt. Met de ritssluiting van zo’n tasje kukelen je waardevolle spullen er dan ook niet zomaar uit.

5. Gebruik een plastic zakje

Voor ieder die het echt bont wil gaan maken of gewoon als de dood is voor vochtschade, biedt een hersluitbaar plastic zakje uitkomst. Je vindt ze gratis op Schiphol (bedoeld voor vloeistoffen in handbagage) en anders bij de supermarkt, drogisterij of de Blokker. Ook ideaal voor een eventuele hoosbui, al dan niet met carnaval.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar