Terug naar Tim Cook wil geen achterdeur in iOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tim Cook wil geen achterdeur in iOS

Door Sven Lamers17 februari 2016 12:102 min. leestijd0

Tim Cook heeft een open brief geschreven waarin hij uitlegt waarom Apple weigert de FBI te helpen bij het ontgrendelen van een iPhone van een mogelijke terrorist. In de brief laat hij weten dat dat zijn bedrijf niet wil meehelpen, omdat de consequenties ervan veel verder zouden gaan dan alleen het ontgrendelen van deze iPhone.

iOS 9.3

Achterdeur in iOS

De FBI wil eigenlijk alleen dat Apple op slechts één iPhone de versleuteling omzeilt door middel van een zogeheten ‘backdoor’. Maar dat leidt volgens Cook tot een groter probleem. Als zo’n achterdeur geprogrammeerd is, kan deze voor altijd worden gebruikt – een soort hoofdsleutel dus. Een systeem is echter maar zo veilig als de beveiliging van de sleutel. Als er een mogelijkheid is om deze beveiliging uit te schakelen, zouden in theorie ook kwaadwillende ervan gebruik kunnen maken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De aanleiding

Afgelopen december hebben twee mogelijke terroristen in San Bernardino 14 mensen gedood en 21 gewond. Apple heeft de FBI, binnen de juridische grenzen uiteraard, alle gegevens van de daders overhandigd die het onderzoeksbureau wilde hebben. Maar vervolgens vroeg de FBI om een aangepaste iOS-versie waar een aantal veiligheidsmechanismen zijn uitgeschakeld. Deze versie wilden ze dan op de iPhone van een dader installeren. De software, die overigens nog niet bestaat, zou in theorie elke iPhone kunnen ontgrendelen. Alle moeite die Apple heeft gedaan om veilige systemen te maken voor miljoenen burgers in de VS, zouden dan wegvallen, aldus Cook.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar