Terug naar Zo sneert Tim Cook naar Trump over het klimaatakkoord
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo sneert Tim Cook naar Trump over het klimaatakkoord

Door Laura Grootaarts2 juni 2017 13:553 min. leestijd0

De kogel is door de kerk: Trump heeft besloten dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Zo’n beetje iedereen heeft met verontwaardiging gereageerd op deze beslissing. Ook de tech-wereld is in rep en roer. Tesla-baas Elon Musk stopt acuut met het adviseren van Trump en ook Tim Cook denkt er het zijne van: hij deelt zijn mening middels Twitter en een open brief.

Tim Cook klimaatakkoord

Tweet en open brief Tim Cook

Tim Cook sprak zijn teleurstelling uit via Twitter – je ziet de betreffende tweet hierboven: “De beslissing om ons terug te trekken uit de #ParisAgreement is verkeerd voor onze planeet. Apple zet zich in om tegen klimaatverandering te vechten, daar wijken we nooit vanaf.”

Daarnaast stuurde hij een open brief naar zijn personeel. Hierin geeft hij aan gesproken te hebben met de president, maar dat het hem niet gelukt is om hem op andere gedachten te brengen. De complete brief lees je hieronder.

Team,
Ik weet dat velen van jullie net zoals ik teleurgesteld zijn over de beslissing van het Witte Huis om de Verenigde Staten terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Ik sprak dinsdag met President Trump en probeerde hem ervan te overtuigen om in het akkoord te blijven. Het heeft niet geholpen.

Klimaatverandering is echt en we delen allemaal de verantwoordelijkheid om het te bestrijden. Ik wil benadrukken dat de huidige ontwikkelingen geen gevolgen hebben voor Apple’s inspanningen om het milieu te beschermen. We voeren bijna al onze activiteiten uit met duurzame energie; we geloven dat dat goed is voor de planeet en ook vanuit zakelijk oogpunt is het zinvol.

Wij blijven werken aan het ambitieuze doel om de grondstofketen gesloten te maken, en uiteindelijk zelfs compleet te stoppen met het winnen van nieuwe materialen. Natuurlijk gaan we met onze leveranciers in gesprek om ze te ondersteunen bij het gebruik van schone ernergie. En we blijven onszelf uitdagen om zelfs nóg meer te doen. Wetende dat wij en talloze anderen wereldwijd goed werk verrichten, zijn er genoeg redenen om optimistisch te zijn over de toekomst van onze planeet.

Het is altijd onze missie geweest om de wereld beter achter te laten dan we hem hebben aangetroffen. En daar wijken we niet vanaf, want we weten dat toekomstige generaties van ons afhankelijk zijn.

Je werk is vandaag net zo belangrijk als eerder ook al het geval was. Bedankt voor je inspanningen om dag in dag uit het verschil te willen maken.

Tim

Akkoord van Parijs

Het akkoord van Parijs werd in vastgelegd tijdens de klimaatconferentie van Parijs 2015. 195 landen gingen akkoord met de afspraken over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, dit om de verdere opwarming van de aarde tegen te gaan.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar