Terug naar Tim Cook: 'Mac mini is een blijvertje'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tim Cook: 'Mac mini is een blijvertje'

Door Laura Grootaarts20 oktober 2017 10:192 min. leestijd0

De Mac mini beleefde onlangs zijn derde verjaardag – in oktober 2014  heeft hij zijn laatste update gehad. Dat betekent dat hij naar computermaatstaven zo goed als antiek is. Maar Apple is de Mac mini toch nog echt niet vergeten, zo blijkt uit een mail van Tim Cook.

Mac Mini 2014

Tim Cooks mail over toekomst Mac mini

Apple heeft de Mac mini de laatste jaren zo weinig aandacht gegeven, dat veel Mac-gebruikers zich vragen stellen over de toekomst van deze computer. Komt er nog een update? Een lezer van MacRumors stuurde deze week een e-mail naar Apple-CEO Tim Cook met de vraag ‘of er nog iets in de pijplijn zit’ voor de Mac mini. Cook nam zowaar de tijd om deze mail te beantwoorden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Tim Cook Mac mini

Cook geeft aan dat Apple ook nog altijd dol is op de Mac mini: ‘Onze klanten hebben zo veel creatieve en interessante toepassingen bedacht voor de Mac mini.’ Hij voegt daaraan toe dat het niet de tijd is om details te delen, maar dat Apple van plan is om de Mac mini als belangrijk onderdeel van de productlijn te behouden.

Komt er een nieuwe versie?

Ben je een beetje optimistisch ingesteld, dan zou je de mail van Cook kunnen interpreteren als een hint naar een vernieuwde Mac mini. Het kan echter ook betekenen dat de Mac mini in zijn huidige vorm nog wel even in het assortiment blijft – zoals Apple ook nog altijd stug één iPod-model blijft aanhouden. Wij hopen natuurlijk op het eerste, maar verwachten er voor 2017 sowieso niet veel meer van. Als er een nieuwe Mac mini komt, wordt deze waarschijnlijk uitgerust met een Kaby Lake-processor.

De Mac mini is Apple’s betaalbaarste computer. Je moet er dan nog wel een monitor, een toetsenbord en een muis of trackpad bij kopen. Lees meer in ons dossier over de Mac mini.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Mac mini
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar