Terug naar Tim Cook investeert in Nebia, maker van … een douchekop
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tim Cook investeert in Nebia, maker van … een douchekop

Door Jelle Mol13 augustus 2015 09:462 min. leestijd0

Tim Cook stopt een deel van zijn miljoenenvermogen in Nebia, een Amerikaanse startup die een superzuinige douchekop heeft ontwikkeld. En de Apple-topman is niet de enige die brood ziet in waterbesparing tijdens het douchen; ook Eric Schmidt (ex-Google) en computerprogrammeur Michael Birch (sociaal netwerk Bebo) hebben in Nebia geïnvesteerd nadat ze onder de hypermoderne douche hadden gestaan.

70% minder waterverbruik

De zeskoppige startup claimt dat met hun uitvinding het waterverbruik met 70% per douchebeurt kan worden teruggebracht. De zogenaamde H2MICRO-technologie in de douchekop splitst het water op in miljoenen kleinere waterdruppels, waardoor er 10x zoveel wateroppervlakte wordt gecreëerd. Verbruik je met een gemiddelde douchebeurt al gauw 75 liter, met Nebia is dat nog maar 23 liter. Het douchen gaat naar verluidt nog steeds even goed als onder een traditionele douche.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Op de website van het bedrijf kun je uitreken hoeveel je in (Amerikaanse steden en Tokio) bespaart op jaarbasis: in New York is dat met twee douchebeurten per dag in een huishouden al meer dan 225 dollar. De makers stellen dat behalve geldbesparing de Nebia ook dé oplossing is voor plekken waar sprake is van een watertekort. Zo kampt Californië regelmatig met extreme droogte.

Geen iDouche

Met een Kickstarter-campagne haalde Nebia in anderhalve dag al 1 miljoen dollar op, 10x zoveel dan benodigd om het product op de markt te brengen. Een iDouche hoef je echter niet te verwachten: het betreft een eigen investering van Tim Cook die los staat van Apple als bedrijf. Prototypes van de douchekop zijn inmiddels al uitgebreid getest en Nebia wil volgend jaar een retailversie gaan verkopen. Het prijskaartje van 399 dollar lijkt fors, maar kan in een gezin van vier in een jaar terugverdiend worden. Of de Nebia ook in Nederland en België verkocht gaat worden, is nog niet bekend.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar