Terug naar Tim Cook: ‘Diep beledigd door beschuldigingen van BBC’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tim Cook: ‘Diep beledigd door beschuldigingen van BBC’

Door Jelle Mol22 december 2014 09:302 min. leestijd0

Tim Cook en directeur Jeff Williams zijn ‘diep beledigd door de beschuldigingen dat Apple zijn beloftes niet zou nakomen met betrekking tot werkomstandigheden’. Dat schrijven de Apple-bazen in een e-mail aan personeel in Engeland. BBC zond vorige week een documentaire uit waaruit zou blijken dat Apple niet in staat was zijn werknemers in Chinese fabrieken te beschermen tegen erbarmelijke werkomstandigheden.

Mensenrechten

In de e-mail, die gepubliceerd is door The Telegraph, stelt Jeff Williams dat Apple zich als geen ander hard maakt voor mensenrechten en gelijkheid. ‘Wij zijn eerlijk over onze uitdagingen op dat gebied en we willen de mensen die onze producten maken, waardig en respectvol behandelen. In de documentaire van BBC worden die waarden in twijfel getrokken’.

Reactie op documentaire

Ook worden beschuldigingen uit de documentaire aangehaald die volgens Apple feitelijk onjuist zijn. Zo zegt het bedrijf op de hoogte te zijn van corruptie en slechte werkomstandigheden rondom de productie van tin in Indonesië. ‘In plaats van tin elders te laten produceren, wat de makkelijkste maar ook een laffe oplossing zou zijn, kiezen we er juist voor om in Indonesië te blijven en toe te werken naar gezamenlijke oplossing voor dit probleem’.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Tim Cook China

Over de werkomstandigheden in Chinese fabrieken zoals Pegatron zegt Apple dat de bedrijfsvoering continu onderzocht wordt. ‘Bij iedere audit komen we overtredingen tegen. We zien problemen, we lossen ze op en we leggen de lat weer een stukje hoger’. Tot slot benadrukt Williams dat de beschuldigingen van BBC serieus worden genomen en iedere bewering momenteel onderzocht wordt. ‘We weten dat er veel problemen zijn, en daarom is ons werk nooit klaar’.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar