Terug naar ‘Tim Cook proefkonijn voor grote medische functie Apple Watch’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Tim Cook proefkonijn voor grote medische functie Apple Watch’

Door Laura Grootaarts19 mei 2017 09:242 min. leestijd0

Apple zou bezig zijn met het ontwikkelen van een glucosemeter die te gebruiken is in combinatie met de Apple Watch. Zo’n nieuwe methode moet natuurlijk uitgebreid getest worden voordat-ie op de markt wordt gebracht. Een van de proefkonijnen is … Tim Cook!

Bloedsuiker te laag of te hoog?

Tim Cook is op de Apple Campus gesignaleerd terwijl hij het nieuwe apparaatje droeg. Ook zou hij al in februari over de glucosemeter hebben gesproken met studenten van de universiteit van Glasgow. ‘Ik heb wekenlang ononderbroken een glucosemeter gedragen. Ik heb hem afgedaan voordat ik hiernaartoe kwam.’ Cook legde ze verder uit dat hij nu begreep hoe zijn bloedsuiker reageerde op voedsel. Hij paste zijn eetpatroon hierop aan, om zo zijn bloedsuikerspiegel gelijkmatig te houden.

Apple Watch

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgens de bron zou het nieuwe stukje techniek bevestigd zijn aan de Apple Watch. Het gaat dus om een extern apparaatje – misschien is het wel verwerkt in een horlogebandje. Het verwerken van de techniek in de Apple Watch zelf levert problemen op: medische keuringen zijn zo streng en traag; het zou de verdere ontwikkeling van de Apple Watch vertragen, meldde Cook vorig jaar. Door een apparaat los daarvan te produceren zit dat elkaar niet meer in de weg. Bovendien zou een Apple Watch met daarin deze techniek geïntegreerd onnodig duur worden voor mensen die geen diabetes hebben.

Glucosemeter zonder prikken

Continue glucosemonitoring via de Apple Watch zou een uitkomst zijn voor miljoenen diabetes-patiënten wereldwijd, of voor de mensen die een verhoogd risico hebben op diabetes. De meeste diabetici meten hun glucose door vingerprikken op verschillende momenten gedurende de dag. Het nieuws over de glucosemeter komt niet uit de lucht vallen. In april was er een gerucht over een geheim team van Apple dat achter de schermen al vijf jaar werkt aan een glucosemeter. Het onderzoek hiernaar zou in gang zijn gezet door Cooks voorganger, Steve Jobs.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar