Terug naar Tim Cook benadrukt belang van privacy in open brief
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tim Cook benadrukt belang van privacy in open brief

Door Jelle Mol18 september 2014 12:272 min. leestijd0

Apple Privacy

Middels een open brief benadrukt Tim Cook het belang van privacy en beveiliging in Apple’s producten en diensten. De open brief, gepubliceerd op de privacypagina van Apple, lijkt een reactie op recente kritiek op het privacy- en beveiligingsbeleid van Apple.

Duidelijkheid over privacybeleid

Al langere tijd is er kritiek op de manier waarop techbedrijven omgaan met persoonlijke gegevens van klanten. Met de nieuwe privacypagina wil Apple duidelijkheid scheppen over zijn privacybeleid. Geen juridisch taalgebruik en een eindeloze lijst privacyvoorwaarden, maar uitleg over wat Apple aan privacy doet in producten en diensten, wat de gebruiker zelf kan doen en hoe Apple omgaat met verzoeken van autoriteiten. Cook licht toe:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Bij Apple hechten we veel waarde aan jouw vertrouwen. Daarom respecteren we je privacy en beschermen we het met goede beveiliging en streng beleid over hoe met persoonlijke gegevens wordt omgegaan. Beveiliging en privacy staan centraal in het ontwerp van onze hardware, software en diensten, waaronder iCloud en nieuwe diensten als Apple Pay. We proberen dit continu te verbeteren. Met twee-staps-verificatie, dat we al onze klanten adviseren te gebruiken, worden nu ook al je bestanden en gegevens in iCloud beschermd.’

Privégegevens worden niet verzameld of verkocht

Cook zegt dat Apple’s businessmodel is gebaseerd op ‘het verkopen van fantastische producten’, en niet op privégegevens van gebruikers. ‘Wij bouwen geen profiel op aan de hand van de inhoud van je e-mail of surfgedrag om dit vervolgens te verkopen aan adverteerders.’ Apple’s eigen advertentienetwerk iAd verzamelt, in tegenstelling tot advertentienetwerken van concurrenten, geen privégegevens uit apps. Tot slot benadrukt Cook nogmaals dat Apple nooit heeft samengewerkt met overheden om gebruikers af te luisteren via een achterdeur.

Dat de publicatie van de open brief samenvalt met de lancering van iOS 8, is geen toeval. Het nieuwe besturingssysteem beschikt over extra beveiligingsfeatures en ook zijn een aantal zwakheden in de beveiliging van iOS opgelost. Bovendien is Apple versneld verbeteringen in de beveiliging van iCloud aan het doorvoeren, nadat eerder deze maand naaktfoto’s van beroemdheden werden gestolen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar