Terug naar Tim Cook: '85% iPhone-kopers is overgestapt van ander merk'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tim Cook: '85% iPhone-kopers is overgestapt van ander merk'

Door Jelle Mol29 januari 2015 20:052 min. leestijd0

Met de introductie van grotere schermformaten op de iPhone 6 en 6 Plus heeft Apple zijn pijlen gericht op concurrerende merken die al langere tijd grotere smartphones aanbieden. De nieuwste iPhones hebben in elk geval gezorgd voor een verkooprecord, maar in hoeverre dat komt door het formaat, is lastig te zeggen. Tim Cook heeft echter een tipje van de sluier opgelicht.

iPhone 6

iPhone-kopers

In een interview met The Wall Street Journal (betaalmuur) stelt de Apple-baas dat maar liefst 85% van de nieuwe iPhone-kopers overgestapt is van een ander merk. Het grootste deel blijkt afkomstig te zijn van Android. Dat zegt niet direct iets over de reden van overstappen, maar aangezien het gaat om het hoogste overstappercentage in drie jaar tijd, is het aannemelijk dat het formaat wel degelijk een rol speelt. Nu Apple weer knaagt aan het marktaandeel van Android, heeft Cook alle vertrouwen in een verder verkoopsucces van de iPhone 6. Huidige iPhone-bezitters die nog niet over zijn gestapt, moeten bovendien voor een verdere groei gaan zorgen.

Groei in Azië

Het aantal overstappers blijkt geografisch sterk te verschillen. Cijfers laten zien dat het aantal gebruikers dat overstapt naar een iPhone stabiel is gebleven in de VS. China daarentegen heeft afgelopen kwartaal voor een recordgroei gezorgd, en ook in andere Aziatische landen is de iPhone 6 bijzonder populair gebleken.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar