Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Werk je thuis? Deze accessoires moeten op je bureau staan!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Thuiswerkplek


Lees verder na de advertentie

Op dit moment werken er meer mensen thuis dan ooit tevoren. Velen zijn ook van plan om dit in de toekomst ook te blijven doen. Een ergonomische stoel en een in hoogte verstelbaar bureau zijn een absolute must, maar daarmee ben je er nog niet. De volgende accessoires mogen niet ontbreken op je bureau.

1. Monitor, toetsenbord & muis

Het is letterlijk het middelpunt van je thuiswerkplek: een goede monitor. Het is belangrijk dat die in hoogte verstelbaar is. Een flatscreen is een must, zodat je zo veel mogelijk werkruimte overhoudt op je bureau. Je kunt het best kiezen voor een monitor met een mat display. Een glanzend scherm is niet fijn voor je ogen. Bovendien zoek je daarbij krampachtig naar een houding om de schitteringen te vermijden.

Een iMac en een MacBook zijn niet echt ergonomisch verantwoord, maar je zou ze op een schermverhoger kunnen zetten. Bij een MacBook moet je in dat geval ook zorgen voor een externe muis en toetsenbord. Liefst draadloos, want kabeltjes liggen alleen maar in de weg.

2. iPad

Heb je een iPad? Gebruik hem dan eens voor wat anders dan netflixen, surfen en een beetje browsen. Een iPad is bijvoorbeeld ideaal voor het lezen en annoteren van documenten – waarom zou je die nog uitprinten? Dat kan ook vanaf de bank, en dat is goed: zelfs met de beste bureaustoel is afwisseling van zithouding belangrijk. Bovendien kun je met nieuwere Macs en iPads Sidecar gebruiken: daarbij gebruik je je iPad als tweede scherm.

3. Luchtkwaliteit monitor


kooptip

actie netatmo iCreate

Schone en frisse lucht is belangrijk voor een goede gezondheid. Maar thuis kan er van alles schorten aan de luchtkwaliteit. De luchtvochtigheid kan te laag zijn waardoor je een droge huid krijgt, of juist te hoog waardoor schimmels gaan groeien. Ventileer je niet genoeg, dan blijft er vochtige en vervuilde lucht binnen hangen: je huis ruikt muf en zelf word je duf. Ook de temperatuur kan van invloed zijn: de meeste mensen gedijen het best bij een graadje of 21. Met een luchtkwaliteitsmeter zoals de Netatmo Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor houd je de vinger aan de pols, en kun je maatregelen nemen. (Je krijgt deze Netatmo trouwens nu cadeau bij een jaarabonnement op iCreate!)

4. Tado thermostaat

Zou het niet fijn zijn als je thuiskantoor al lekker warm is wanneer je ’s ochtends begint? Heel gemakkelijk met een slimme thermostaat en radiatorknop van Tado. Maar wist je dat je met behulp van scènes ook ervoor kunt zorgen dat die automatisch uitgaat wanneer je de kamer verlaat? Superhandig en efficiënt dus. Je zou ze bijna in je hele huis willen hebben. En dat kan ook, met deze slimme Tado-radiatorknoppen en een thermostaat, die te koop zijn bij Coolblue. Genoeg voor een heel huis!

5. Noise-cancelling koptelefoon of oortjes

Thuis lijkt misschien een oase van rust vergeleken met kantoor. Maar dan blijkt dat de gemeente wekelijks een dagdeel met veel getrompetter herfstblaadjes weg komt blazen in jouw straat. Dat er twee keer per dag een stoet schoolkinderen aan je huis voorbij trekt. Dat je je eigen huisgenoten op een gegeven moment ook niet meer aan kunt horen. Een noise-cancelling koptelefoon dus, of oortjes zoals de AirPods Pro. De meeste daarvan hebben een microfoon en dat is dan weer onmisbaar voor eindeloze video-calls.

6. Lamp

Sfeervol is de verlichting op kantoor meestal niet, maar tijdens de donkere dagen zul je merken dat het wel zo efficiënt is. Zorg thuis dus voor goede verlichting. Liefst in combinatie met daglicht. Maar kijk uit: ga niet met je neus naar het raam toe zitten, want dan krijg je last van de lichtinval. Zit je met je rug naar het raam toe, dan zit je weer in je eigen schaduw. Het best kun je het bureau haaks op het raam zetten.

7. Plant

Sommige mensen dichten aan planten allerlei heilzame eigenschappen toe die perfect van pas komen in een thuiskantoor. Zo zouden ze de lucht zuiveren, de concentratie verhogen en stress verminderen. Of planten nou echt zo’n wondermiddel zijn, weten we niet. Maar op een of andere manier geven ze je wel een positief gevoel, en zien ze er ook nog eens leuk uit. Kies wel een gemakkelijke plant en niet bijvoorbeeld voor zo’n verwaande bonsai die je vaker bij moet punten dan je eigen kapsel.