Terug naar Thuisknop iPhone 7 kapot? Apple heeft een snelle oplossing
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Thuisknop iPhone 7 kapot? Apple heeft een snelle oplossing

Door Laura Grootaarts17 oktober 2016 10:452 min. leestijd0

De iPhone 7 heeft een thuisknop die anders is dan die van eerdere iPhones. Het is geen mechanische knop meer, je kunt hem niet meer indrukken. Door trillingen die gegenereerd worden, krijg je toch het gevoel dat je hem indrukt. Maar wat nu als de thuisknop ermee ophoudt? Apple blijkt in ieder geval een tijdelijke oplossing te hebben ingebouwd voor wanneer de homebutton het laat afweten.

Virtuele thuisknop

Thuisknop iPhone 7 kapot

De iPhone detecteert zelf of er iets loos is met de thuisknop van de iPhone 7. En als er iets mis is, verschijnt er op het scherm een virtuele knop, zo meldde iemand op het forum van MacRumors. Ook verschijnt er een melding in het scherm die uitlegt wat er aan de hand is: ‘De thuisknop heeft mogelijk onderhoud nodig. In de tussentijd kun je gebruikmaken van de thuisknop beneden op het scherm.’ Een tripje naar de Apple Store is wel nodig nadat je deze melding op het scherm krijgt …

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

iPhone 2017 zonder thuisknop?

De thuisknop op het scherm is vergelijkbaar met de virtuele thuisknop die je nu ook al op kunt roepen via ‘Instellingen>Algemeen>Toegankelijkheid>AssistiveTouch’. Niet nieuw dus (deze knop is er al sinds iOS 5). Maar het gerucht dat de volgende iPhone helemaal geen fysieke knop meer krijgt, wordt toch nog maar eens aangewakkerd. Misschien heeft de iPhone die in 2017 verschijnt standaard een thuisknop op het scherm. Het zou de iPhone een stuk compacter maken, omdat er geen rand nodig is waarin de thuisknop wordt verwerkt. Ook komt het de waterbestendigheid van de iPhone ten goede. Nu is hij al bestand tegen een regenbuitje en een plons in een bak water, straks kun je er misschien mee zwemmen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar