Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

40 jaar Teufel: 5 hoogtepunten op een rij

Auteur: iCreate
0 reacties
Teufel 40 jaar


Lees verder na de advertentie

Als trouwe lezer van iCreate kan het je niet ontgaan zijn: we zijn behoorlijk gecharmeerd van het Duitse audiomerk Teufel. Teufel viert op dit moment zijn 40-jarig bestaan. ‘Vier decennia waar Teufel van geheimtip voor soundkenners tot een sterk merk is uitgegroeid’, zo is te lezen op de website over 40 jaar Teufel. Wij blikken terug op de hoogtepunten van de voorbije 40 jaar.

1. Van start

Teufel is opgericht in 1979 in Berlijn. Oprichter Peter Tschimmel doopte het bedrijf toen Lautsprecher Teufel OHG en het was aanvankelijk een detailvakhandel voor luidsprekeronderdelen. Een bouwpakket dus, waarbij je met behulp van halffabrikaten zelf je luidspreker in elkaar kon zetten.

2. Tóch kant-en-klaar

Het succes van de Teufel-bouwpakketten was veel groter dan verwacht, toch besloot Teufel het eind jaren tachtig over een andere boeg te gooien. Vanaf dat moment werden er ook complete kant-en-klare speakers verkocht; die bleken zo mogelijk nóg succesvoller. Van de Teufel M 200 bijvoorbeeld, werden in één jaar tijd 20.000 exemplaren verkocht.

3. Pionier in online shoppen

Sinds wanneer shop jij online? Teufel was hierin een pionier. In 1985 kwam de eerste online bestelling binnen, toen nog via e-mail. En in 1997 opende de Teufel-webshop zijn virtuele deuren. Grote kans dat jij je toen nog niet eens op het internet begaf! Sinds 2011 is de webshop ook actief in Nederland.

4. Record: grootste draagbare speaker


kooptip

In 2015 bouwde Teufel op verzoek van fans de grootste portable speaker ter wereld. Alhoewel, draagbaar … je neemt hem niet zomaar mee van je slaapkamer naar de tuin: de Rockster is de Godzilla onder de luidsprekers en weegt maar liefst 34 kilo schoon aan de haak. Het geluid is navenant.

5. Primeur voor de iCreate-redactie

Teufel Power HiFi

De nieuwste loot aan de Teufel-stam is de Teufel Power HiFi. Op de iCreate-redactie hadden we een primeur: wij mochten deze geluidstoren als eerste testen! De modulaire toren van anderhalve meter hoog weet de trommelvliezen flink te doen trillen – lees ook onze review over de Teufel Power HiFi.