Terug naar Test je internetsnelheid met Fast van Netflix
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Test je internetsnelheid met Fast van Netflix

Door Laura Grootaarts18 augustus 2016 12:062 min. leestijd0

Netflixen wordt al meteen een stuk minder leuk als het beeld stottert en de stream constant aan het bufferen is. Niet altijd ligt dit aan Netflix, het probleem kan ook veroorzaakt worden door je provider. De hoogste tijd voor een snelheidstest! Netflix introduceerde eerder dit jaar fast.com, een website waar je binnen enkele seconden een indicatie krijgt van je internetsnelheid. Nu is er ook een app die hetzelfde doet.

Fast.com niet alleen voor Netflix-abonnees

Fast.com berekent de downloadsnelheid van je internetverbinding. Om deze resultaten te kunnen berekenen, voert de website razendsnel een reeks downloads uit vanaf de servers van Netflix. Hoe dat precies werkt, lees je op btg.org.

Fast Netflix

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De dienst is te gebruiken op zo’n beetje elk apparaat waarmee je Netflix kijkt (smartphone, Mac of smart-tv). Het is gratis en reclamevrij en hoewel Netflix aangeeft dat het bedoeld is voor hun leden, kan iedereen ervan gebruikmaken.

Wat heb je daar nu aan?

Je kunt hiermee checken of je internetsnelheid net zo goed is als je provider je belooft. Is de snelheid lager dan je mag verwachten, dan kun je je provider hierop aanspreken. Netflix zelf wordt natuurlijk ook wel wat wijzer van deze dienst, want voor niets gaat natuurlijk de zon op. Zij verzamelen de data voor statistische doeleinden. Open fast.com of download de gratis app.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar