Terug naar Terugroepactie Apple: usb-c kabels MacBook kunnen kapotgaan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Terugroepactie Apple: usb-c kabels MacBook kunnen kapotgaan

Door Laura Grootaarts15 februari 2016 10:322 min. leestijd0

Apple is een terugroepactie gestart voor usb-c-kabels die tussen april en juni 2015 zijn verkocht. Door een ontwerpfout kunnen de kabels er zomaar mee ophouden – niet gevaarlijk, maar wel irritant. Het gaat om de kabels die zijn meegeleverd met de nieuwe 12-inch MacBook, maar de kabels zijn ook los verkocht. Heb je een ondeugdelijke kabel, dan krijg je gratis een nieuwe.

Wanneer krijg ik een nieuwe kabel?

Ben je een MacBook-eigenaar en heb je een geldig adres hebben opgegeven tijdens het product-registratieproces of toen je je aankoop deed in de Apple Online Store? Dan hoef je zelf niets te doen: Apple zorgt ervoor dat je voor het einde van deze maand een nieuwe kabel hebt.

Terugroepactie Apple: usb-c-kabelsTerugroepactie Apple: usb-c-kabelsIn alle andere gevallen moet je zelf even actie ondernemen. Controleer eerst je kabel: op kabels waarmee mogelijk iets mis is, staat alléén de tekst ‘Designed by Apple in California. Assembled in China’ – zie de bovenste afbeelding. Op nieuwe en verbeterde kabels staat deze tekst ook, maar wordt hij gevolgd door een serienummer, zoals op de onderste afbeelding.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Heb je inderdaad een kabel die mogelijk problemen oplevert, dan kun je deze tot 8 juni 2018 kosteloos inruilen voor een nieuw en verbeterd exemplaar. Dit kan bij de Apple Store of een erkende Apple Service-provider. Ook kun je hulp vragen aan Apple Support. Op de pagina van Apple speciaal over deze terugroepactie lees je meer over de procedure.

Tweede terugroepactie in korte tijd

Een paar weken terug startte Apple ook al een terugroepactie. Toen ging het om schokgevaarlijke adapters die tussen 2003 en 2015 zijn meegeleverd met de Mac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar