Terug naar Telegram heeft meer dan 100 miljoen gebruikers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Telegram heeft meer dan 100 miljoen gebruikers

Door Sven Lamers24 februari 2016 10:192 min. leestijd0

De alternatieve messengerdienst Telegram heeft een mijlpaal bereikt. De concurrent van WhatsApp heeft meer dan 100 miljoen actieve gebruikers. ‘Actief’ zijn gebruikers als ze minimaal een keer per maand gebruikmaken van de messenger. Dat doen Telegram-users volgens het bedrijf wel heel vaak: 15 miljard berichten worden dagelijks verstuurd, gemiddeld zijn dat zo’n 150 per dag en gebruiker. We vergelijken deze cijfers met de concurrerende diensten.

Telegram 100

Telegram vs. WhatsApp

Van marktleider WhatsApp is Telegram ver verwijderd. De bij Facebook horende messenger liet begin februari weten dat meer dan 1 miljard mensen actief gebruikmaken van de dienst. Dagelijks worden 42 miljard berichten verstuurd – dus 42 per dag en gebruiker. Apple liet onlangs weten dat er met iMessage op piekmomenten 200.000 berichten per seconde worden verstuurd.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De grootste concurrenten van WhatsApp komen vooral uit Azië. QQ en WeChat, allebei diensten van het Chinese Tencent, publiceerden in november hun cijfers. QQ komt daarin op 860 miljoen gebruikers, WeChat op 650 miljoen. Meer dan 800 miljoen mensen gebruiken overigens Facebooks eigen messengerdienst.

En de rest

Met duidelijke afstand volgen de Canadese messenger Kik met 275 miljoen gebruikers, de dienst Line uit Japan met 215 miljoen gebruikers en het Koreaanse KakaoTalk met 160 miljoen gebruikers. Er zijn ook extra veilige veilige messenverdiensten zoals het Zwitserse Threema. Dat heeft tot nu toe echter maar 3,7 miljoen gebruikers.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar