Terug naar Tekeningen iPhone 8 gelekt: randloos scherm, Touch ID op achterkant
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tekeningen iPhone 8 gelekt: randloos scherm, Touch ID op achterkant

Door Laura Grootaarts13 april 2017 18:123 min. leestijd0

Voor het eerst zijn er technische tekeningen opgedoken van wat de iPhone 8 zou moeten zijn. Rechtstreeks uit de Foxconn-fabriek, zo beweert althans het wisselend betrouwbare Weibo (via 9to5Mac). Als de schematische afbeeldingen authentiek zijn, verklappen ze het een en ander over de nieuwe iPhone.

Tekeningen iPhone 8

Randloos scherm op tekeningen iPhone 8

Op de tekeningen zie je de voorkant, de achterkant en de zijkanten van het toestel. Het scherm oogt heel groot, vooral omdat er geen dikke randen meer omheen zitten. De ouderwetse thuisknop is verdwenen: aan de bovenkant van het scherm zit nog een klein randje met ruimte voor een FaceTime-camera.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Achterzijde: Touch ID, nieuwe camera

Het vertrek van de thuisknop heeft natuurlijk gevolgen voor onder meer Touch ID. Aan de achterkant van het toestel, iets onder het Apple-logo, is een cirkel te zien. Mogelijk is de vingerafdrukscanner naar de achterzijde van het toestel verhuisd. Iets waar we niet direct laaiend enthousiast van worden, want dat zou betekenen dat je iedere keer dat je je iPhone checkt, het toestel op moet tillen. Stiekem hopen we dan ook dat de cirkel in de tekening iets anders is dan Touch ID. Is dit het aansluiting waarmee je je iPhone draadloos – via inductie – kunt opladen?

De meeste geruchten duiden nu nog op een Touch ID-sensor geïntegreerd in het scherm, gewoon aan de voorzijde van het toestel dus. Mogelijk gaat het hier om een alternatief design, voor als Apple dit onverhoopt niet voor elkaar gaat krijgen – en het lijkt nogal een struikelblok te zijn. Dit zou ook het versienummer rechtsboven – EVT03 – verklaren.

Camera iPhone 8

Maar er is meer aan de achterzijde van het toestel om je over te verwonderen: kijk eens naar de camera. Een dubbele verticale camera kennen we natuurlijk al van de iPhone 7 Plus, maar daar zitten de lenzen op een horizontale lijn. Op deze tekeningen is een verticale dubbele camera te zien, met pal daaronder een flitser. Wat jammer is, is dat de camera nog altijd iets uit de behuizing lijkt te piepen. Dit zie je het duidelijkst op de tekeningen die de zijkant van het toestel weergeven.

Afmetingen iPhone 8

Uit de tekeningen vallen ook de afmetingen van de iPhone 8 op te maken: 149 mm hoog, 72,5 mm breed en 7,1 mm dik. Ter vergelijking, de iPhone 7 is 138 mm hoog, 67,1 mm breed en 7,1 mm dik. Grof gezegd: het toestel is 1 centimeter langer maar nog net zo dik als nu het geval is. In september weten we meer over wat er allemaal van klopt: we verwachten dat Apple in die maand de iPhone 8 aankondigt.

Lees meer over de iPhone 8 in ons iPhone 8 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar