Terug naar TAG Heuer, Google en Intel gaan luxe smartwatch maken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

TAG Heuer, Google en Intel gaan luxe smartwatch maken

Door Jelle Mol19 maart 2015 18:422 min. leestijd0

Het Zwitserse horlogemerk TAG Heuer heeft aangekondigd later dit jaar een luxe smartwatch op de markt te gaan brengen. Het horloge wordt voorzien van Android Wear en een chip van Intel. TAG Heuer is het eerste Zwitserse luxemerk dat samen met Amerikaanse technologiebedrijven gaat werken aan een smartwatch, duidelijk met als bedoeling om de concurrentie aan te gaan met de Apple Watch.

TAG Heuer

Smartwatch van TAG Heuer

TAG Heuer ontfermt zich over het ontwerp en de productie van het horloge, terwijl Intel de microprocessor levert en Google de software voor zijn rekening neemt. De prijs en precieze functionaliteiten zijn nog niet bekendgemaakt. Vooral dat laatste wordt een interessant aspect, nu Apple luxe horloges van € 11.000 gaat verkopen en daarmee in zekere zin een concurrent wordt van de Zwitserse horloge-industrie.

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Zwitserse horloge-industrie

Enkele andere Zwitserse merken hebben ook aangekondigd smartwatches te gaan produceren, waaronder Breitling en Swatch. De verwachting is dat dit jaar bijna 30 miljoen smartwatches verkocht zullen worden; cijfers die ook de normaal gesproken conservatieve Zwitserse horloge-industrie niet kan negeren. Over de Apple Watch is TAG Heuer-baas Jean-Claude Biver kort maar krachtig: ‘Het verschil tussen een TAG Heuer- en Apple-horloge is erg belangrijk. Die is van Apple, dit is een TAG Heuer.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar