Terug naar Swatch opent aanval op Apple met eigen smartwatch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Swatch opent aanval op Apple met eigen smartwatch

Door Jelle Mol5 februari 2015 16:542 min. leestijd0

Swatch heeft aangekondigd binnen nu en drie maanden met een eigen smartwatch op de markt te komen. De Zwitserse horlogemaker komt hiermee terug op een eerdere uitspraak dat smartwatches ‘niet voor een revolutie gaan zorgen’. Dat de lancering vrijwel gelijk valt met die van de Apple Watch, is niet bepaald toevallig.

Swatch

Swatch smartwatch

Precieze details van de smartwatch van Swatch zijn nog niet bekendgemaakt. De CEO van Swatch, Nick Hayek Jr., zegt dat het horloge gebruik kan maken van internet ‘zonder opgeladen hoeven te worden’, verwijzend naar de beperkte batterijduur van de Apple Watch. Daarnaast werkt de smartwatch met zowel Android als Windows en is het mogelijk om mobiele betalingen uit te voeren. Dat zou gebeuren via een eigen betaalplatform. Swatch heeft dankzij dochteronderneming Tissot reeds ervaring met het toepassen van touchscreens, kompassen en sensoren in horloges.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toch gestart met ontwikkeling

Eerder zei Hayek dat hij weinig vertrouwen had in slimme horloges. Hij vond de schermen te klein en stelde vraagtekens bij de batterijduur. Vorig jaar zei hij daarom dat Swatch geen smartwatch zou gaan ontwikkelen, maar daar is het bedrijf dus nu op teruggekomen. Nóg later dan Apple dus, maar met het oog op de ervaring die Swatch op zak heeft, zou dit nog best eens een interessant product kunnen worden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar