Terug naar Superkoopje of compleet nutteloos?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Superkoopje of compleet nutteloos?

Door Redactie iCreate5 februari 2010 09:434 min. leestijd3

De term “superkoopje” is niet meer wat het geweest is. Er was een tijd dat je een eenmalige bundel met Mac software kon aanschaffen voor een spotprijs. Een pakket met circa tien nuttige programma’s, met een losse verkoopwaarde van 1000 dollar, voor nog geen veertig euro. Was de bundel een verkoopsucces, dan kregen alle klanten extra gratis software. Dat is nu wel anders.

Vandaag is een nieuwe softwarebundel beschikbaar op MacFriendly.org. Een dozijn programma’s met een waarde van $ 400,-, nu voor slechts $ 49,99. Het lijkt een fantastische aanbieding maar dit soort “fantastische aanbiedingen” komen bijna wekelijks voorbij. Langzamerhand ben ik mijn enthousiasme voor dit soort acties verloren. De aangeboden software is vaak compleet nutteloos. Tegenwoordig is het een sport om het ene nuttige programma uit de berg meuk te vissen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Is de MacFriendly bundel een superkoopje of compleet nutteloos? Laten we eens kijken naar de inhoud:

TwistedWave biedt eenvoudige audiobewerking en maakt de gebruiker vanaf dag één een productieve audio editor. Ik hoef niet zo nodig een audio editor te worden. Garageband voldoet voor mij prima en is nog eens gratis ook.

Veenix TypeBook Creator heeft een beschrijving die me bedenkelijk doet kijken. Deze software verzamelt mijn rondslingerende lettertypes in een boekwerk. Eindelijk kan ik rustig slapen, wetend dat mijn collectie lettertypes netjes georganiseerd is.

Calico Panorama plakt een serie foto’s op slimme wijze aan elkaar met een panoramafoto als resultaat. Geinig, maar ook niet meer dan dat.

Bracketeer heeft in de beschrijving een plaatje van een terras met zwembad. Dat doet me denken aan de zomer, op zichzelf gezien leuk. Maar daar houdt het bij op. Het is een front-end GUI voor Enfuse. Enfuse vind ik niets, dus een front-end voor dit programma is voor mij al helemaal niet interessant.

Email Backup Pro is een simpele, geautomatiseerde email backup oplossing. Ik betwijfel of veel mensen professioneel hun email backuppen. De software kost los trouwens maar $ 10,-. Doet me vermoeden dat er ook gratis oplossingen zijn.

R10Cipher heeft de stoerste naam en de leukste omschrijving. “Het is alsof je emails worden vervoerd door een SWAT team”. Wel grappig, niet nodig.

K Kitchen 3 converteert QuickTime video van NTSC naar PAL en kan Divx bestanden branden. Tja, een  softwarebundel kan natuurlijk niet zonder video converter, maar ze hebben wel hun best gedaan de minst bijzondere uit te kiezen.

Berokyo biedt een virtuele kast voor je meest gebruikte programma’s en documenten met als voordeel dat je sneller kunt werken. Aardig idee, maar mijn favoriete applicaties en bestanden hebben al een handig plekje in Snow Leopard.

CrossOver Mac vraagt normaal $ 52,- om Windows programma’s op de Mac te draaien. Handig voor de iCreaters die hier naar op zoek zijn.

PhotoStyler verandert digitale foto’s in antieke kiekjes met sepia kleuren en krassen. Verschillende stijlen, maar wat je ook kiest, écht mooi wordt het niet.

The Video Diary maakt een dagboek van je webcam beelden. Je kunt titels en beschrijvingen toevoegen en heeft een degelijke zoekfunctie. Niet spectaculair maar de software doet vast wat het belooft.

MovieSherlock Full is de hekkensluiter en houdt zich bezig met het downloaden en omzetten van YouTube filmpjes.

Zou ik voor bovenstaande software $ 400,- betalen? Nee. En zelfs $ 49,99 is wat mij betreft teveel. Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat er compleet nutteloze software tussen zit. Met stip op de eerste plaats: Veenix TypeBook Creator, deze software is voor bijna niemand interessant. Daar staat tegenover dat MovieSherlock voor veel gebruikers een handig programma is. Berokyo kan ook goed van pas komen om een fractie sneller te werken.

De MacFriendly software bundel voldoet jammer genoeg aan de negatieve verwachting.

De MacFriendly bundel kan, voor de liefhebbers, tot 26 februari worden aangeschaft.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bram Balk
Lezer
Bram Balk

http://macupdate.com/ en http://www.macheist.com/ hebben dan ook jaarlijks de beste acties. Daar kijkt heel Mac-minnend internet ieder jaar naar uit…

Marc Vos
Lezer
Marc Vos

MacZOT heeft ook wel eens wat aardigs tussendoor. Acties als bovenstaande zijn altijd een afweging: neem ik de troep er omheen omdat ik nu dat ene programma voor een prikkie krijgen kan of heb ik ook dát programma eigenlijk niet nodig?

Rabuto
Lezer
Rabuto

Crossover vind ik erg prettig,
alleen daarom deze bundel 🙂
mooi meegenomen zijn:
MovieSherlock
en
Photostyler, weinig moeite veel resultaat
Onnodug, maar als bonus bij Crossover
prettig.
Zoals altijd goed kijken en bedenken,
dan pas doen,
of niet