Terug naar Super Mario Run nu beschikbaar: onze eerste indruk
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Super Mario Run nu beschikbaar: onze eerste indruk

Door Sven Lamers15 december 2016 19:102 min. leestijd0

De populairste loodgieter ter wereld is zonet op iOS gesprongen – Super Mario Run is nu beschikbaar in de App Store. De game is gratis te downloaden, maar voor de volledige ervaring moet je een in-app-aankoop doen van 9,99 euro. Ja hoor, best veel geld voor een iOS-app, maar aangezien het een officiële Mario-game van Nintendo is, verwachten we dat je er waar voor terugkrijgt.

Super Mario Run 1

Eerste indruk Super Mario Run

Onze eerste indruk is in ieder geval positief. Qua uiterlijk doet het spel denken aan de New Super Mario Bros.-serie, bekend van de Nintendo DS, 3DS, Wii en Wii U. Stiekem vinden we Mario op iOS zelfs nog mooier dan op Nintendo’s eigen apparaten – met dank aan het Retina-scherm.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

De manier van spelen is daarentegen wel anders. Waar je in andere Mario-games de vrijheid hebt om overal heen te gaan en alle muntjes te verzamelen, loopt Mario op iOS stug naar door naar rechts. Dat kennen we al van een andere iOS-platformer, te weten Rayman Adventures. Met een tik op het scherm laat je Mario springen. In de levels zijn er vaak meerdere routes om het doel te bereiken. De motivatie zit hem vooral in het vinden van de kortste route die de meeste muntjes oplevert. Toch blijft het een klein beetje frustrerend voor Mario-kenners om niet alle muntjes meteen te kunnen verzamelen.

super-mario-run-2

Nintendo omarmt smartphones

Super Mario Run markeert het einde van een era. Het Japanse Nintendo heeft het decennia volgehouden om geen games te ontwikkelen voor andere platforms. Nu waagt het bedrijf eindelijk de stap naar een nieuw businessmodel, namelijk dat mobiele games de aankoop van de eigen consoles moeten bevorderen.

Super Mario

Maar Nintendo blijf eigenwijs. Vrijwel alle grote game-ontwikkelaars brengen hun games tegenwoordig gratis uit. Geld wordt met in-app-aankopen verdiend die ervoor zorgen dat je sneller vooruitgang boekt. Super Mario Run bevat dan weliswaar één in-app-aankoop, maar nadat je deze hebt aangeschaft, bezit je de game echt helemaal.

Heb jij Super Mario Run al uitgeprobeerd? Wat vind je ervan?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar