Terug naar Super Mario Run minder succesvol dan verwacht?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Super Mario Run minder succesvol dan verwacht?

Door Sven Lamers4 januari 2017 15:262 min. leestijd0

De eerste mobiele game met Mario die eind 2016 voor iPhone en iPad verscheen, heeft tot nu toe maar zo’n 3 miljoen kopers. Althans, dat zegt een onderzoeksbureau. Dat Super Mario Run qua downloads een groot succes is, heeft Apple al bevestigd. Binnen een week werd de game al meer dan 40 miljoen keer gedownload. Officiële verkoopcijfers – de complete game is namelijk beschikbaar als in-app aankoop – zijn er echter niet.

Super Mario Run 1

Onderzoeksbureau NewZoo

Het onderzoeksbureau NewZoo zegt volgens een eigen schatting dat de game tot nu toe meer dan 30 miljoen dollar omzet heeft geboekt. Dat zou erop neerkomen dat 3 miljoen gamers tien euro voor de volledige game met alle functies hebben betaald. Dat zou neerkomen op zo’n 3 procent van de door NewZoo geschatte 90 miljoen downloads tot nu toe.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple is niet zo blij met deze schatting. Het bedrijf heeft aan AppleInsider laten weten dat het aantal gebruikers dat de volledige game gekocht heeft, ‘hoger is dan 3 procent’. NewZoo zou verkeerde conclusies hebben getrokken, aldus Apple, maar het bedrijf geeft geen verdere details.

Top bij downloads, gezakt bij opbrengst

Op dit moment staat Super Mario Run nog op plaats 1 van de download-toplijst van de App Store. Bij opbrengst daalde de app echter naar plaats 11. Een heel ander beeld laat Pokémon Go zien: verdwenen bij downloads, nummer 1 bij opbrengst. Deze titel komt gedeeltelijk ook van Nintendo en levert dus erg veel geld op.

In het begin kreeg Nintendo veel lof voor het uitbrengen van Mario als betaalde app. In de recensies van de app vinden we nu helaas veel te veel kritiek op de ‘hoge’ prijs van 10 euro.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar