Terug naar Apple’s streamingdienst krijgt concurrentie van Disney+
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple’s streamingdienst krijgt concurrentie van Disney+

Door Koen van Ekeren12 april 2019 10:362 min. leestijd0

Met Apple TV+ mengt Apple zich in een streamingoorlog tussen Netflix, Amazon Prime en Hulu. En om het ze nog lastiger te maken, komt ook Disney dit jaar met een streamingdienst: Disney+. Afgelopen nacht maakte het bedrijf meer bekend over de videoservice, die waarschijnlijk ook beschikbaar is op de iPhone en iPad.

Streamingdienst Disney+

Donderdag demonstreerde het mediabedrijf zijn Disney+-app aan investeerders. Die is vanaf 12 november beschikbaar in de Verenigde Staten en kost 6,99 dollar per maand. Een jaarlijks abonnement is ook mogelijk, voor 69,99 dollar. Daarmee is Disney+ een stuk goedkoper dan Netflix. Over de prijs van de videostreamingdienst van Apple is nog niets bekend.

Een gedeelde screenshot van Disney-baas Bob Iger verklapt dat het ontwerp vergelijkbaar is met Netflix en Apple TV+. Disney+ heeft een donker thema, waarin je van links naar rechts door de verschillende films en series navigeert. Boven staan de aanbevolen titels, een rij eronder vind je content die je al eens bekeken hebt. Daarnaast kun je in de app ook terecht bij het aanbod van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

In 2020 is er al genoeg om te bingen. Je hebt dan toegang tot 7500 afleveringen en 400 films, waaronder klassiekers als Bambi en Alladin. Daarnaast komen er 25 originele series en 10 originele films. Hieronder valt bijvoorbeeld de Star Wars-serie The Mandalorian en een nieuwe versie van Lady en de Vagebond.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Apparaten

Disney+ is onder meer toegankelijk via een app, die waarschijnlijk zijn weg vindt naar de App Store van Apple. Daarnaast bekijk je de films en series via de webbrowsers, smart TV’s en spelconsoles.

Naar verwachting maakt Disney+ in 2020 zijn opwachting in Europa. Hoogstwaarschijnlijk is Apple TV+ er op dat moment al in Nederland en België. Alles over de streamingdienst van Apple lees je in het Apple TV+ dossier.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV+
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar