Terug naar ‘Streamingdienst Apple duurder door muziekindustrie’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Streamingdienst Apple duurder door muziekindustrie’

Door Jelle Mol10 maart 2015 14:571 min. leestijd1

Apple werkt momenteel hard aan een nieuwe versie van Beats Music / iTunes Radio, met behulp van Beats-bazen Jimmy Iovine en Dr. Dre. Waar de muziekveteranen echter nog niet helemaal uitkomen, is het maandelijkse bedrag dat luisteraars moeten gaan neertellen om onbeperkt muziek te kunnen streamen. Naar verluidt zou Apple onder het prijsniveau van Spotify (9,99 euro/dollar per maand) willen gaan zitten, maar accepteren platenlabels dat niet.

Apple en Beats

10 euro per maand

Dat schrijft Billboard op basis van bronnen in de muziekindustrie. De onderhandelingen zouden stuklopen op het prijsplaatje en het plan voor een lagere prijs ($ 7,99 per maand) zou nu overboord zijn gezet. Waarschijnlijk gaat ook Apple’s muziekstreamingdienst dus een tientje per maand kosten, hetzelfde als Beats Music nu kost. Een gratis variant zoals bij Spotify, voorzien van reclame en andere beperkingen, zit er overigens niet in. Jimmy Iovine zou een grote voorkeur hebben voor een ‘paid-only’-service.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Nieuwe streamingdienst

De verwachting is dat de streamingdienst deze zomer wordt aangekondigd. Dit zou nog wel eens een kleine revolutie in de muziekindustrie kunnen ontketenen, omdat Apple in één klap miljoenen potentiële gebruikers kan bereiken. Ook is Apple groot genoeg om exclusieve contentdeals met platenlabels en -maatschappijen te kunnen sluiten.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jasper
Lezer
Jasper

Ik ben vooral benieuwd hoe breed ze dit gaan uitzetten. Als het exclusief voor Apple producten is dan laten ze heel bewust een groot deel van de markt liggen en moet het product wel zeer superieur zijn aan Spotify om een groter succes te worden.