Terug naar Stopt Apple met muziek-downloads in iTunes?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Stopt Apple met muziek-downloads in iTunes?

Door Laura Grootaarts8 juni 2016 19:382 min. leestijd1

Apple is mogelijk van plan om te stoppen met het aanbieden van muziek-downloads in iTunes, zo is te lezen op MacRumors. In plaats daarvan is het de bedoeling dat mensen hun favoriete liedjes in de toekomst massaal gaan streamen via een dienst als Apple Music.

Apple bevestigt nog niks

Apple zit nog in de ontkenningsfase, maar bronnen rondom het bedrijf weten het zeker: het is slechts een kwestie van tijd voordat je geen liedjes of complete albums meer kunt aanschaffen in iTunes. Natuurlijk zal dit niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar het aankopen van muziek in iTunes lijkt zijn langste tijd gehad te hebben. In een paar jaar – vier of misschien zelfs twee – moet deze optie uitgefaseerd zijn. Dat gaat beetje bij beetje: eerst zijn landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en voortuitstrevende landen in Europa aan de beurt, daarna wordt het elders in de wereld uitgerold.

Downloads in iTunes, wat ouderwets

Downloads zijn niet meer van deze tijd, streaming is de toekomst en ook Apple zou daarin mee willen gaan. Natuurlijk kijken ze hierbij wel naar het aantal abonnementen op Apple Music en naar de hoeveelheid muziek die nog altijd digitaal gekocht wordt. Muziek die via iTunes verkocht wordt, levert Apple nog altijd miljoenen op. Maar de winst rent momenteel achteruit en daaruit moeten conclusies worden getrokken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Het zou niet de eerste keer zijn dat iTunes een revolutie in de muziekindustrie veroorzaakt (of anders in ieder geval katalyseert): aan het begin van de eeuw was iTunes dé plek om voor het eerst digitale muziek te kopen. Het betekende uiteindelijk het einde van de cd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan
Lezer
Jan

Ik hoop het zelf niet, ik heb nog steeds een Ipod van 10 jaar oud en blijf er blij mee.