Terug naar Steve Jobs ziet Blu-ray nog steeds niet zitten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Steve Jobs ziet Blu-ray nog steeds niet zitten

Door Redactie iCreate1 juli 2010 10:472 min. leestijd3

Veel consumenten verbazen zich erover; de Mac kan geen Blu-ray-schijfjes afspelen of branden. Ik kreeg er dan ook veel vragen over toen ik nog in de Apple Shop stond: ‘Dus de Mac mini is de ideale mediaspeler maar hij heeft geen Blu-ray?’ Inderdaad.

Teleurgesteld
Een bezoeker van MacRumors, genaamd Siva, is teleurgesteld in de nieuwe Mac mini omdat deze geen Blu-ray-speler heeft en stuurde Steve Jobs een mailtje. Uit het antwoord blijkt dat Steve nog steeds geen toekomst ziet in het medium: ‘Bluray zal worden verslagen door films downloaden via internet’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Iedereen overtuigd
Zelfs toen Siva uitgebreid uit de doeken deed wat de voordelen van Blu-ray zijn, gaf Steve niet toe: ‘Direct video kijken en het koopgemak (waarschijnlijk in die volgorde) maakt download-formats populair. Je kunt video’s gratis downloaden met Hulu of films huren via iTunes, het opslaan van films of televisieprogramma’s is niet meer van belang.’

Steve Jobs eindigt zijn reactie met de woorden: ‘zodra de gratis en betaalde content van goede kwaliteit is (ten minste 720p) zal iedereen overtuigd raken.’

iTunes
Apple’s opperhoofd heeft hier voor een groot deel gelijk, maar er zijn genoeg mensen die nog (ouderwets) een doosje met schijfje in de kast willen hebben staan. Daar kun je naar kijken, die kun je uitlenen en zelfs weer verkopen als je er klaar mee bent. Ik geef Steve echter geen ongelijk, hij voorspelt een toekomst waarin Apple’s iTunes een grote rol speelt. Hij zet vanzelfsprekend in op zijn eigen paard.

Ben jij wel een fan van Blu-ray?

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Adiel
Lezer
Adiel

Ja, ik koop regelmatig Blu-Rays. De HDlite kwaliteit van die online diensten is echt niet te vergelijken met Blu-Ray. Hier in Nederland bestaan die online diensten toch niet.

Jasper
Lezer
Jasper

Blu-ray is een doodgeboren formaat en is hopelijk ook het laatste fysieke schijfje dat in de winkels komt te liggen. Het streamen van HD-films kan tegenwoordig uitstekend, dat bewijst netflix wel.

All hail the internet.

Ik kan me zelfs niet eens meer herinneren wanneer ik het voor het laatst iets gebrand heb.

Wilco
Lezer
Wilco

Ik denk dat ’t een nieuwe generatie jongeren wel aanspreekt… een klik hier en klik daar en klaar, weer een download gedaan. Maar ik heb het idee dat er niet echt van genoten wordt, er wordt alleen maar gepraat op een manier van “hé kijk mij eens ik heb deze week al 10 nieuwe films gedownload”. Ja en? Waren ze mooi? Blijkt dat ze maar half bekeken zijn of oncomfortabel op hun PC-scherm. Nou kun je zo’n mediaplayer op je LCD-scherm aansluiten en zo je gang gaan, maar op dit moment zijn al die net-diensten nog niet echt optimaal en… Lees meer »