Terug naar Steve Jobs wilde Willy Wonka spelen bij miljoenste iMac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Steve Jobs wilde Willy Wonka spelen bij miljoenste iMac

Door Redactie iCreate26 april 2012 10:212 min. leestijd0

Steve Jobs had snode plannen om de verkoop van de miljoenste iMac groot te vieren. De Apple-baas, toch vooral bekend als de strenge visionair, wilde in de miljoenste iMac een gouden certificaat stoppen. Net als bij Sjakie en de chocoladefabriek zou de gelukkige winnaar een rondleiding door Apple’s hoofdkwartier in Cupertino krijgen. Steve Jobs zou de rondleiding hoogstpersoonlijk geven, uitgedost als baas van de beroemde chocoladefabriek, Willy Wonka.

Steve Jobs wilde all in

In Ken Segalls boek ‘Insanely Simple: The Obsession that Drives Apple’s Success’ staat hoe Steve Jobs vlak na de introductie van de eerste iMac in 1998 het idee had om de verkoop van het één-miljoenste exemplaar groots te vieren, op dezelfde manier als in Roald Dahls boek:

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Het was Steve’s idee om een Willy Wonka te doen. Net als Wonka in de film deed, wilde Steve een gouden certificaat in de doos van de miljoenste iMac stoppen en dat bekendmaken. De gelukkige die de doos open zou maken, kreeg de iMac gratis en zou ingevlogen worden voor een rondleiding op de Apple Campus in Cupertino.

Steve had al een team op het project gezet en wilde groots uitpakken. Hij wilde de winnaar ontmoeten, uitgedost als Willy Wonka, inclusief jasje en hoge hoed.’

Wetten verpesten het feestje

Op MacRumors is te lezen dat dit briljante idee helaas niet door kon gaan omdat de Californische wetgeving roet in het eten gooide. Deze vereiste namelijk dat je ook zonder aankoop aan een dergelijke actie mee zou kunnen doen. Dat wilde Jobs natuurlijk niet, zo bestond immers het risico dat de winnaar iemand zou zijn die niet eens een iMac had of geen echte fan van Apple zou zijn. Eeuwig zonde dat het plan nooit is uitgevoerd, want wat had ik graag die miljoenste iMac gekocht…

[Foto via MacRumors]

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar