Terug naar Steve Jobs tegen student: ‘Laat ons met rust’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Steve Jobs tegen student: ‘Laat ons met rust’

Door Redactie iCreate21 september 2010 12:092 min. leestijd2

Apple-fans vinden het maar wat leuk dat Steve Jobs de moeite neemt om mailtjes van Apple-gebruikers persoonlijk te beantwoorden. Maar het antwoord dat studente Chelsea in haar mailbox ontving was op z’n minst frappant: ‘Laat ons met rust’.

Media Relations Department
De tweeëntwintig jarige Chelsea Kate Isaacs mailde Jobs met een ellenlange klachtenbrief. Onderwerp van gesprek? Voor haar journalistieke opleiding probeerde ze – zonder succes – in contact te komen met Apple’s Media Relations Department. In haar brief aan sjobs@apple.com vroeg ze vriendelijk, doch dringend, waarom Apple’s mediabureau niet bereid was om drie simpele vragen te beantwoorden.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Niet meer dan normaal
Het antwoord van Steve was zoals altijd kort en bondig: ‘Het is niet aan ons om jou aan een goed cijfer te helpen. Sorry’. De studente laat het hier niet bij zitten. Ze mailt terug dat ze het ‘niet meer dan normaal vindt’ dat Apple haar terugbelt na het inspreken van zes voicemailberichten. Jobs is het niet met haar eens: ‘We hebben meer dan 300 miljoen gebruikers en we kunnen niet iedereen van dienst zijn, tenzij er sprake is van een probleem. Sorry’.

Laat ons met rust
Chelsea laat nog een keer van zich horen: ‘ik bén één van jullie 300 miljoen gebruikers en ik héb een probleem’. Na dat mailtje houdt Jobs het voor gezien: ‘Laat ons met rust’.

Wat vind ik hiervan? Ik vind dat Apple zo vriendelijk moet zijn om een studente te woord te staan. En het antwoord van Jobs mag dan duidelijk zijn, beleefd is het niet. Wat wél beleefd is, is het feit dat Jobs überhaupt de tijd neemt om de lange brief van Chelsea te lézen en te beantwoorden. Ik geef die kalende knakker dan ook het voordeel van de twijfel. Jij ook?

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Edmond V.O. Katusz
Lezer
Edmond V.O. Katusz

’t Is trivia. Ze is beleefd, maar beleefd zeuren wordt makkelijk zuigen. Terecht dat Jobs de stekker eruit trekt.
Mooie comment van iheartapocalypse 09/20/10
“In his defense, that chick lives in a bubble located entirely up her own ass.”
Zo weer echt aan het echte werk!
Gegroet, Edmond V.O. Katusz

Bram Balk
Lezer
Bram Balk

Als professioneel journalist krijg je vaak genoeg geen antwoorden op je vragen en ik vind het eerlijk gezegd nogal amateuristisch om daarover te gaan klagen bij de directeur. Het siert daarom Jobs dat hij überhaupt op haar e-mail wil antwoorden. Dat ze vervolgens gaat lopen stampen (“boehoehoe, Apple wil mijn superbelangrijke vraag niet beantwoorden,”) getuigt ook niet echt van een hoog niveau. Bovendien verknalt ze haar kans ermee om nog goodwill bij bovengenoemde CEO te kweken. Het nieuwsbericht op Valleywag vind ik daarnaast ook een beetje sensationeel. Uiteindelijk is dit het nieuws: een student viel een directeur lastig over een… Lees meer »