Terug naar Steve Jobs krijgt nog steeds patenten toegewezen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Steve Jobs krijgt nog steeds patenten toegewezen

Door Jelle Mol1 december 2014 10:332 min. leestijd0

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Steve Jobs overleed, maar dat betekent allerminst dat er een einde is gekomen aan zijn werk voor Apple. MIT Technology Review ontdekte dat na Job’s dood maar liefst 141 van de door hem aangevraagde patenten zijn toegewezen. Dat is bijna eenderde van de 458 goedgekeurde patenten die we aan de voormalige Apple-baas mogen toeschrijven.

Patenten van Steve Jobs

Jobs stond erom bekend nauw betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Apple-producten, met veel aandacht voor de allerkleinste details. Zijn patentenverzameling begon in 1983 met de ‘Personal computer’, nog voor de komst van de Macintosh in 1984. Het laatst toegewezen patent dateert van augustus van dit jaar en betreft de iconische glazen kubus van de Apple Store in New York. In 2011 werden de 90 glazen panelen van het bouwwerk, mede ontworpen door Steve Jobs, vervangen door slechts 15 panelen. Een patent voor dit ontwerp werd een halfjaar na Job’s dood ingediend.

Apple Store New York

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Andere uitvinders

Overigens zijn bij de meeste patenten ook vele andere uitvinders betrokken. Volgens critici betrof het soms het werk van duizenden Apple-werknemers, maar prijkte ook Job’s naam op het patent. Apple-ontwerper Tim Wasko stelt echter dat Jobs ‘een ongelooflijk oog voor detail, altijd nuttig commentaar en goede suggesties’ had, waardoor zijn naam wel degelijk thuishoort op ontwerpen die hij niet zelf bedacht heeft.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar