Terug naar Steve Jobs en het mysterie van de gesigneerde iPod
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Steve Jobs en het mysterie van de gesigneerde iPod

Door Redactie iCreate20 december 2011 13:002 min. leestijd2

Een op eBay aangeboden vierde generatie iPod shuffle is onderwerp van gesprek op 9to5mac.com, want hij is gesigneerd door Steve Jobs en dat maakt het een tof verzamelobject. Het is extra leuk dat de verkoper vertelt hoe hij de handtekening bemachtigd heeft. De grote vraag is echter: is de handtekening wel echt?

Verkoper

De aanbieder schrijft dat hij Jobs Steve bij een Apple-event om een handtekening vroeg:

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

‘Ik heb gehoord dat u niet graag handtekeningen uitdeelt, maar ik vraag het toch: Wilt u mijn iPod signeren? Als u niet wilt is dat prima. Ik ben normaal ook niet het type dat om handtekeningen vraagt.’

Steve Jobs

Het antwoord van Jobs was als volgt, volgens de aanbieder:

‘Dat is prima hoor. Is dat wat ze over mij zeggen? Ik kan niet zeggen dat ik het erg vind om handtekeningen uit te delen, maar ik voel me er niet zo comfortabel bij om persoonlijk met de eer te gaan strijken, wat een handtekening wel impliceert. Eerlijk gezegd denk ik dat ik de laatste persoon ben die iets zou moeten signeren. Dat een schrijver een boek signeert begrijp ik, maar als iemand van ons bedrijf iets signeert, dan zouden het de mensen van het R&D-team moeten zijn en al die anderen die verantwoordelijk zijn voor de productinovatie. Het is niet eerlijk dat ze niet allemaal evenveel erkenning kunnen krijgen. Maar dit is de gemakkelijkste weg, toch? Je zou ook een behoorlijk grote iPod moeten hebben voor al die handtekeningen.’

Handtekening

Maar is de handtekening echt? De algehele consensus op 9to5mac is: Nee, deze krabbel is nagemaakt. De handtekening van Jobs op wikipedia wordt als bewijslast aangedragen. Ik heb de krabbel op de iPod-verpakking vergeleken met de handtekening op de oprichtingspapieren van Apple, waar we onlangs over berichtten, en ben minder pessimistisch. Dit zou best wel de real deal kunnen zijn.

Het maakt nu niet meer uit of Jobs de iPod zelf gesigneerd heeft, je kunt er toch niet meer op bieden. De advertentie is offline gehaald en toen was er al $ 12.600 op geboden. Zou Apple hebben ingegrepen?

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPod
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Dick
Lezer
Dick

Of zou de verkoper gewoon gevaderd hebben en gedacht, binnen is binnen.

Dick
Lezer
Dick

Of zou de verkoper gewoon gevaderd hebben en gedacht, binnen is binnen.