Terug naar Sterkere geruchten over iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Sterkere geruchten over iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting

Door Laura Grootaarts5 januari 2016 10:482 min. leestijd3

Het lijkt er steeds meer op dat de nieuwe iPhone 7 geen reguliere koptelefoonaansluiting krijgt. Deze geruchten staken eerder ook al de kop op, maar er zijn nu meer bronnen die dit verhaal bevestigen.

Apple EarPods

Alles voor een dunner iPhone

Eind november meldden we al dat de 3,5 mm-aansluiting in de nieuwe iPhone achterwege blijft. De reden hiervoor: de iPhone nóg dunner maken dan dat hij al is. De iPhone 6s Plus is slechts 7,3 millimeter dik, maar Apple probeert daar dus nog wat vanaf te snoepen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Destijds leek het erop dat de nieuwe iPhone voortaan geleverd zou gaan worden met Apple oordopjes die werken via een Lightning-kabeltje, en dat er verloopstukjes in de handel zouden komen. Er bestaan ook al andere kop- en oortelefoontjes die op deze manier werken. Via de Lightning-poort zou audio ook van hogere kwaliteit zijn (niet dat je als gewone sterveling het verschil hoort, maar voor marketeers is dit een fijn argument). Maar volgens de informatie van de nieuwe Chinese bronnen zit het net even anders: Apple zou voor de dag komen met een draadloze headset die werkt via bluetooth.

Steeds meer geruchten

De geruchten volgen elkaar in snel tempo op: gisteren werd over de iPhone 7 Plus nog beweerd dat deze veel meer opslagruimte en een krachtigere batterij heeft. We moeten nog een flinke tijd wachten op de iPhone, dus alles wat er nu aan berichten verschijnt is niets meer of minder dan speculatie.

Zou jij het erg vinden als de gewone koptelefoonaansluiting verdwijnt?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

Nee, ik zou het niet erg vinden als de gewone koptelefoonaansluiting verdwijnt. Ik moet erbij zeggen, dat ik toch al zelden een koptelefoon gebruik, zelfs niet de verschillende Bluetooth modellen die ik heb. De verandering betekent wel, dat in geval van Bluetooth de koptelefoon een eigen accu zou hebben – en dus afzonderlijk opgeladen zou moeten worden. De mogelijk grotere accu van de iPhone 7 zou dan deels besteed kunnen worden aan Bluetooth verkeer. Ik weet niet, hoe dat in stroomverbruik uitpakt – maar het lijkt mij heftiger dan navigatie met een Apple Watch aan de pols, en minder dan… Lees meer »

Linda Hendrickx
Lezer
Linda Hendrickx

Ik werk nu al een paar weken met bluetooth oortjes en ben daar super content van ! Voor mij geen kabeltjes meer. Batterij van Iphone 6S Plus heeft er geen last van, en oortjes gaan 4 tot 5 uur mee – daarna opladen. Met 2 sets oortjes kom ik dus ganse dag toe. Gebruik ze zowel op de I-pad, als I-Phone als op apple watch.

Peter
Lezer
Peter

Het heeft niets te maken met het dunner maken van de iPhone, maar met het lozen van uit de tijd rakende technologie. Daar is Apple over het algemeen vrij vooruitstrevend in (vanaf 1998 geen floppy station meer, vanaf 2012 geen cd speler meer). Het verwijderen van de 3,5mm plug zou bog geen mm aan extra smalte opleveren.