Terug naar 'Sterkere behuizing iPhone 6s voorkomt nieuwe bendgate'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Sterkere behuizing iPhone 6s voorkomt nieuwe bendgate'

Door Jelle Mol20 augustus 2015 10:062 min. leestijd0

Toekomstige kopers van de aankomende iPhone 6s hoeven niet te vrezen voor een gebogen iPhone. Uit tests die zijn uitgevoerd op wat de behuizing van de nieuwe iPhone zou moeten zijn, blijkt dat deze een stuk sterker is dan zijn voorganger. Kort na de lancering van de iPhone 6 en 6 Plus verschenen berichten dat het toestel eenvoudig zou buigen in een broekzak, maar Apple heeft die aantijgingen altijd ontkend.

Bendgate iPhone 6

Sterkere behuizing iPhone 6s

Desondanks zou Apple gewerkt hebben aan een sterkere behuizing van de iPhone 6s op basis van aluminium 7000, dat ook in de Apple Watch Sport is gebruikt. Een toeleverancier van Apple liet eerder doorschemeren een grote order te hebben ontvangen voor de bewerking van dit materiaal. Unbox Therapy, dat vorig jaar bekend werd met een video waarin de iPhone 6 met blote handen werd omgebogen, heeft de hand weten te leggen op de vermeende behuizing van de iPhone 6s. In een uitgebreide test is te zien hoe de huidige iPhone 6 bezwijkt bij een kleine 14 kg aan druk, terwijl de 6s het uithoudt tot 34 kg.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook uit testresultaten van MacRumors blijkt dat de behuizing van de iPhone 6s ongeveer 5% zink bevat, een element dat ontbreekt in de samenstelling van het materiaal voor de iPhone 6. Het gebruik van zink is gebruikelijk in aluminium 7000.

Duurder om te maken

Het gebruik van aluminium 7000 komt echter ook met een prijskaartje: doordat het materiaal nog niet zoveel gebruikt wordt, zou het vijf keer zo duur zijn om toe te passen op een iPhone. Of dat doorberekend gaat worden aan de consument is nog niet duidelijk. Het zou ook kunnen dat Apple genoegen neemt met een kleinere marge.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar