Terug naar Steeds meer problemen met MacBook Pro uit 2011
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Steeds meer problemen met MacBook Pro uit 2011

Door Redactie iCreate24 oktober 2014 12:281 min. leestijd11

De problemen met de grafische kaart van de MacBook Pro uit 2011 zijn nog steeds niet opgelost. Al sinds 2013 regent het klachten over strepen door het scherm of het verdwijnen van beeld tijdens zware grafische processen. Het zou uitsluitend gaan om 15-inch en 17-inch modellen met een videokaart van AMD Radeon.

Problemen MacBook Pro 2011

Duizenden gebruikers

Tot onvrede van gebruikers heeft Apple nog steeds niet gereageerd op de klachten, terwijl steeds meer mensen problemen rapporteren. Zo is een petitie door ruim 20.000 gebruikers ondertekend en heeft een discussie op het forum van Apple bijna 10.000 reacties en 1,7 miljoen views. Bezitters van de betreffende MacBook Pro-modellen eisen dat Apple alle laptops met problemen kosteloos vervangt. In de VS is inmiddels een rechtszaak aangespannen.

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Overhitte grafische kaart

De hardwarefout zou te maken hebben met hitteproblemen als gevolg van slechte koelpasta. Dat verklaart waarom de problemen zich pas na enkele jaren voordoen. In sommige gevallen is de hardware onder garantie vervangen maar deed hetzelfde probleem zich vervolgens weer voor. Andere gebruikers moesten het logic board laten vervangen. Een dergelijke reparatie kost enkele honderden euro’s.

Ervaar jij ook grafische problemen met je MacBook Pro uit 2011?

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

11
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bill
Lezer
Bill

Een echte aanrader !!!!

Denise
Lezer
Denise

Ja ik heb hetzelfde probleem en nu doet het scherm het niet meer. Wat is de beste oplossing zonder dat het me heel veel geld kost?

stephan carnay
Lezer
stephan carnay

Bill, dat soort mensen zijn zogenaamde “reflowers”, die even de chip verwarmen. Dan doet de mac t weer een paar dagen, maar daarna weer kapot!!!! En geen garantie bij dit soort lui. Op tweakers staat er ook genoeg over geschreven, kijk maar: http://tweakers.net/nieuws/93781/gebruikers-van-macbook-pros-uit-2011-klagen-over-gpu-problemen.html. Bij mij had zo’n prutser de hele macbook pro gemold en heb t maar verkocht aan macdefect, een bedrijf wat defecte macs inkoopt, http://www.macdefect.nl

stephan carnay
Lezer
stephan carnay

Denise, de beste oplossing is eigenlijk gewoon een nieuwe kopen helaas. Je geld weggeven aan reflowers heeft geen zin, of je moet een nieuw board van Apple overwegen van rond de 500/600 euro… En dan hopen dat die ook weer 3/4 jr meegaat.

stephan carnay
Lezer
stephan carnay

En nog een bericht aan Jelle Mol, Het probleem is niet het gevolg van slechte koelpasta. De grafische chip op het logicboard is de boosdoener. Kijk maar op internet; zie bv https://discussions.apple.com/thread/4936832

jose
Lezer
jose

Mijn dochter heeft een macbook pro, en zoals zovelen een zwart scherm, graag hoor ik hoe ik dat met minimale kosten kan oplossen. Ben zelf redelijk handig met computers, maar van apple weet ik echt te weinig.

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Heb je (of je dochter) al contact opgenomen met Apple Support? http://www.apple.com/nl/support/macbookpro/contact/

jose
Lezer
jose

Nee nog niet, ik weet nu eigenlijk pas dat het zo’n veel voorkomend probleem is. Heeft het zin om daar energie in te steken? Ik heb m 2 jaar geleden via marktplaats gekocht.

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Je kunt op deze website controleren of de MacBook Pro in aanmerking komt voor een (kosteloze) reparatie, ook buiten de garantie: http://www.apple.com/nl/support/macbookpro-videoissues/

jose
Lezer
jose

Gebeld met de dichtstbijzijnde Apple store, er werd gezegd dat ik maar langs moet komen, dat het kosteloos gerepareerd zal worden! Hartelijk dank voor de tip!