Terug naar Stage lopen bij Apple: $ 7.000 per maand
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Stage lopen bij Apple: $ 7.000 per maand

Door Redactie iCreate30 juni 2015 09:592 min. leestijd0

Stage lopen bij Apple zal voor de meeste studenten een hele eer zijn. Ben je stiekem helemaal niet zo van de iPhones en Macs, dan zal het salaris je waarschijnlijk alsnog over de streep trekken. Dat ligt namelijk twee keer zo hoog als het modale inkomen van een Nederlander: een bruto jaarsalaris van $ 80.000 is voor stagiairs bij Apple helemaal geen uitzondering.

Programmeren onderwijs

Hoog salaris en huisvesting

Daar staat wel tegenover dat je met niemand, behalve je familie, mag praten over wat je bij Apple doet. Desondanks wilden enkele ex-stagiairs hun ervaringen (anoniem) delen met Business Insider, waaruit blijkt dat werken bij Apple inderdaad heel geheim moet blijven, maar ook heel veel oplevert. Het gemiddelde maandsalaris ligt op $ 6.700 per maand en alsof dat nog niet genoeg is, wordt een paar uurtjes overwerken nog eens extra beloond. Zorgen over huisvesting in de immer populaire San Francisco Bay Area is nergens voor nodig: Apple voorziet in een appartement en wil je dit liever niet delen met andere stagiairs, dan ontvang je een vergoeding van $ 1.000 per maand voor de huur.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Geheimhouding

Hiermee probeert Apple zich te positioneren als aantrekkelijke werkgever voor stagiairs over de hele wereld. Een Franse ex-stagiair geeft aan dat het bedrijf hem hielp met al het papierwerk toen hij naar de Verenigde Staten verhuisde. Maar even met je vrienden delen aan wat voor spannends je werkt, zit er niet bij. Het doel van Apple is om te ‘verrassen en behagen’ en dat kan alleen als de projecten geheim blijven. Verschillende afdelingen zijn volledig van elkaar afgescheiden en soms weten werknemers niet eens aan welk product ze werken.

Loyaal

Volgens de stagiairs onderscheidt Apple zich van andere techbedrijven in Silicon Valley. Dat komt enerzijds door het belang van geheimhouding, maar ook door de loyaliteit onder werknemers. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Google wordt relatief weinig personeel weggekaapt door andere bedrijven en ook het aantal werknemers dat weggaat om zijn eigen bedrijf te beginnen, is beperkt. Veel stagiairs blijven na hun stage plakken en krijgen een fulltime baan aangeboden, wat uiteraard leidt tot een nóg hoger salaris.

Heb je interesse, dan start hier je zoektocht.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar