Terug naar Spotify in tegenaanval: 20 miljoen betalende gebruikers en investering van half miljard
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Spotify in tegenaanval: 20 miljoen betalende gebruikers en investering van half miljard

Door Jelle Mol10 juni 2015 17:092 min. leestijd0

Twee dagen na de aankondiging van Apple Music slaat Spotify terug. De Zweedse streamingdienst en grootste concurrent van Apple Music heeft laten weten dat het tegenwoordig meer dan 75 miljoen actieve gebruikers heeft, waarvan ruim 20 miljoen met een betaald abonnement. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden.

Apple Music leidt tot zorgen

Dat Spotify nu met de cijfers op de proppen komt, is natuurlijk geen toeval. Spotify-oprichter Daniel Ek toonde zich na Apple’s presentatie niet onder de indruk toen hij slechts de woorden ‘oh ok’ twitterde, maar bedacht zich al snel en verwijderde de tweet na enkele minuten. Want hoewel Apple Music misschien niet direct een gevaar vormt voor Spotify’s bestaande gebruikersgroep, moeten de Zweden en andere streamingdiensten zich wel degelijk zorgen gaan maken. De voornaamste reden: Apple is zó groot dat geen enkele muziekdienst daar qua aantal gebruikers, (marketing)budget en directe lijntjes in de muziekindustrie tegenop kan.

Apple-Music

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Geen winst voor Spotify

Ondanks de indrukwekkende groei maakt Spotify nog steeds geen winst door de hoge royalties die het moet afdragen aan artiesten en labels. Volgens The Wall Street Journal heeft het bedrijf wel in een nieuwe investeringsronde 526 miljoen dollar opgehaald, waarmee het de nodige financiële kracht heeft om het gevecht aan te gaan met Apple Music. Spotify benadrukt bovendien dat het in totaal 3 miljard dollar uitbetaald heeft aan artiesten, waarvan 300 miljoen in de eerste drie maanden van 2015. Hiermee reageert het bedrijf indirect op Apple’s kritiek op het freemium-model van Spotify. Volgens Apple zou gratis streaming niet genoeg geld opleveren voor de muziekindustrie, wat tevens de reden is dat Apple Music geen gratis abonnement met advertenties kent.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar