Terug naar Spotify Hi-Fi komt eraan: lossless streaming in hoge kwaliteit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Spotify Hi-Fi komt eraan: lossless streaming in hoge kwaliteit

Door Laura Grootaarts2 maart 2017 15:292 min. leestijd0

Spotify komt binnenkort met een abonnement voor lossless audio. Voor de echte muziekliefhebber dus. De dienst, waarbij je muziek kunt beluisteren met CD-kwaliteit, gaat Spotify Hi-Fi heten. Momenteel biedt concurrent Tidal ook al audio van deze kwaliteit.

Prijs Spotify Hi-Fi nog onbekend

Verschillende Spotify-gebruikers hebben de afgelopen dagen de aanbieding voor Spotify Hi-Fi ontvangen. Het gekke is dat de prijs van de dienst hierin verschilt: de ene keer 5 dollar, de andere keer 10 (bovenop het tientje dat een standaard-abonnement al kost).

Mensen die op de Upgrade-knop klikten om zich aan te melden, kregen een foutmelding te zien of de melding dat de dienst nog niet in hun land beschikbaar is. Waarschijnlijk gaat het om een A/B-test waarbij Spotify probeert te achterhalen wat de beste prijs is voor Spotify Hi-Fi. In de tweet hieronder zie je hoe zo’n uitnodiging eruitziet:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu de 3,5-mm aansluiting zijn beste tijd gehad heeft en er veel meer mogelijkheden zijn om naar audio van hoge kwaliteit te luisteren, probeert Spotify hier met de nieuwe lossless streaming-dienst op in te spelen. Apple schrapte vorig jaar bij de iPhone 7 (Plus) de reguliere koptelefoonaansluiting, waardoor je muziek voortaan moet beluisteren via de Lightning-poort of een bluetooth-koptelefoon. Hierbij heb je veel minder kwaliteitsverlies.

Spotify zelf heeft nog niks over de nieuwe dienst te melden. ‘We testen altijd nieuwe producten en aanbiedingen, maar hebben dit keer niks nieuws te delen’, aldus een woordvoerder tegen The Verge.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar