Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws Spotify

Spotify gaat ook video's streamen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Spotify


Lees verder na de advertentie

Muziekstreamingsdienst Spotify gaat binnenkort ook video’s aanbieden. Nog deze week kunnen Android-gebruikers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden video’s bekijken via Spotify. In deze landen werd eerder ook al getest met het nieuwe materiaal in de app. Vanaf eind volgende week is de nieuwe functie ook beschikbaar voor de iPhone en de iPad.

Nieuwe content bestaat niet uit videoclips

Als je denkt dat Spotify het nieuwe MTV wordt (maar dan weer wel met muziek), dan heb je het mis. Via Spotify zie je niet de laatste videoclips van Justin Bieber en OneRepublic. Wat dan wel? Aan de dienst werken onder meer BBC, Comedy Central, ESPN, MTV, en Vice News mee. Er worden vooralsnog voornamelijk korte clips uit televisiseries getoond, denk bijvoorbeeld aan fragmenten uit shows als  Jimmy Kimmel Live. Volgens Wall Street Journal is Tastemade bezig om exclusief voor Spotify muziek-gerelateerde content te ontwikkelen. Er komen waarschijnlijk video’s in categorieën als “News of the Week” and “Laughs for Lunch”.

Hoe gaat Spotify verdienen aan video?

Spotify is typisch zo’n app die veel mensen standaard op de achtergrond aan hebben staan. Het zal voor de gebruikers van de dienst dus even wennen zijn, al dat videomateriaal. Hoe Spotify geld wil gaan verdienen met deze nieuwe functie, is nog niet duidelijk. Spotify heeft wereldwijd 75 miljoen klanten, en 20 miljoen daarvan gebruiken de betaalde versie van de streamingsdienst. De video’s zijn te zien voor iedereen, ook voor mensen die alleen de gratis versie van Spotify gebruiken. Ook is er (nog) geen sprake van advertenties tussendoor. Mogelijk probeert het Zweedse bedrijf een heel nieuw publiek aan te boren, dat ook eens een kijkje gaat nemen in de rest van de app.

Ook opvallend is dat de video’s alleen toegankelijk zullen zijn via de mobiele apps, en dus niet via bijvoorbeeld de Mac.


kooptip