Terug naar Irritant: nieuw soort spam via Agenda
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Irritant: nieuw soort spam via Agenda

Door Laura Grootaarts19 oktober 2016 18:132 min. leestijd0

Spam-mailtjes zijn ontzettend irritant, maar dankzij allerlei slimme filters hoef je je steeds minder vaak te ergeren aan reclame in je inbox. Maar spammers zijn creatief. Lukt het ze niet linksom, dan proberen ze het rechtsom. Het gebeurt nu steeds vaker dat er spam-berichten in je iCloud-agenda belanden.

Compleet nieuwe vorm van spam

Op het discussieplatform van Apple wordt steeds vaker geklaagd over deze compleet nieuwe vorm van spam op de Mac en iOS-toestellen. Op de onderstaande afbeelding van het Duitse iPhone-ticker zie je een voorbeeld van zo’n spam-uitnodiging in de app Agenda. Op zo’n reclameboodschap zit je natuurlijk niet te wachten.

Spam in agenda

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Het blijft bovendien niet alleen bij dat bericht op zich, het probleem is nog iets venijniger. Door te reageren op het spam-bericht, weet de verzender dat jouw mailadres daadwerkelijk bestaat. Er zijn drie manieren om op een uitnodiging te reageren: ‘Accepteer’, ‘Misschien’ en ‘Sla af’. Zelfs als je voor de laatste optie kiest, verifieer je daarmee je mailadres, want de verzender ontvangt dan een mail waarin staat dat je de afspraak weigert.

Spam verwijderen

Een gemakkelijke oplossing voor het probleem is er nog niet. Er is geen manier om een uitnodiging af te slaan zonder een bericht te versturen naar de verzender. Wel kun je een agenda aanmaken waar je dit soort afspraken in zet, en die agenda vervolgens verwijderen. In iOS zit de optie voor het aanmaken van een nieuwe agenda enigszins verstopt: tik onder in het scherm op Agenda’s, dan linksboven op Wijzig, waarna je een nieuwe agenda kunt toevoegen. Stuur ook een screenshot naar abuse@icloud.com om de spam bij Apple te melden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar